BBS krijgt 86 manschappen bij

bbs krijgt 86 manschappen..De Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) is 86 manschappen rijker. Gisteren werden er 3 vrouwelijke en 83 mannelijke aspiranten beëdigd tot beveiligingsambtenaar vierde klasse en buitengewoon agent van politie. Dit is de grootste groep die ooit beëdigd is.
Guilliaume Coulor die namens de voorzitter van de bond sprak, maakte gebruik van de gelegenheid om de zorgpunten van de BBS aan te kaarten. Coulor gaf de minister te kennen dat er leden zijn die al langer dan 8 jaar wachten op een bevordering naar een hogere rang. Er zijn ook beveiligers die al langer dan 25 jaar in dienst zijn en wachten op de bijbehorende onderscheiding. Verder gaf Coulor aan dat de minister vaak aangeeft tijdens speeches dat het imago van de BBS niet rooskleurig is, terwijl dit tot het verleden behoort. De vertegenwoordiger van de bond heeft ook graag dat besluiten met betrekking tot de BBS eerst worden afgesproken met de bond, voordat ze doorgevoerd worden vooral als het gaat om zaken die niet samengaan met de regels van de BBS.
De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, gaf als reactie dat het in de praktijk toch wel blijkt dat het imago van de BBS te wensen overlaat. De minister verklaarde aan de geslaagde aspiranten dat het wapen niet hun bezit is. Ze moeten er zorgvuldig mee omgaan en handelen conform de veiligheidsinstructies.
Hoofd van de BBS, Danny Stolk, deelde mee dat er in eerste instantie 700 sollicitanten waren en 86 de eindstreep hebben gehaald. De opleiding was niet gemakkelijk wist hij te vertellen. Ook Stolk deed een beroep op de geslaagde aspiranten om voorzichtig om te gaan met hun wapens en om naar een beter imago te gaan van de BBS. Hij gaf aan dat er heel veel veranderingen zijn gekomen dankzij minister Belfort en de regering.
Het is de bedoeling dat in alle 10 districten een filiaal van de BBS komt. Dat gebeurt alvast in Marowijne, Brokopondo en Para. Afgelopen dinsdag is er een filiaal van de BBS geopend in Nickerie. De minister gaf aan dat er nog niet genoeg manschappen zijn, omdat de dienst aan het uitbreiden is. Dat mensen al jaren wachten op een beëdiging, is volgens Belfort niet zijn schuld. De leiding van de BBS heeft geen stukken naar hem opgestuurd. Het is nooit zijn intentie geweest om mensen achter te houden in hun loopbaan, zegt Belfort.

error: Kopiëren mag niet!