Deskundigen in overvloed

Regelmatig word ik geconfronteerd met een aantal feiten waardoor ik mij ben gaan afvragen wat de werkelijke bedoeling is van de vele “deskundigen”. Haast elke dag kan je in de nieuwsmedia lezen dat het heel slecht is gesteld met de economische situatie in het land. Wat daarbij opvalt is dat deze verhalen vaak worden verteld door de zogenaamde deskundigen die, mijns inziens, alleen maar chaos willen creëren om zo hun eigen belang te dienen. Wat zij niet begrijpen is dat zij daarmee juist de economie frustreren. Het is een vaststaand feit dat er laaggeschoolden zijn in het land. Dat kan de reden zijn waarom zoveel mensen het systeem frustreren. Het zijn die mensen die eens alle gelegenheid hebben gehad om iets voor het land te doen. Zij hebben dat toen nagelaten en nu schreeuwen zij het hardst van de toren.
Als ze het werkelijk zouden menen met de ontwikkeling van het land dan hadden zij ook wel een methode gebruikt om de regering met raad en daad bij te staan, want het gaat uiteindelijk om een ieder in dit land en niet om hun alleen. Veel Surinamers zijn voorheen te schande gemaakt door het vertoonde gedrag in DNA. Dat heeft ertoe geleid dat er een wezenlijke change is gekomen in 2010. Daar is men momenteel niet erg blij mee, maar mijn conclusie is dat dit nu een koekje is van eigen deeg.
Ik had van de week mijn tv toevallig aan: ik volgde een gesprek tussen DNA-lid Jesserun en de presentatrice. Het gesprek was van dien aard dat je het bijna niet wil geloven. Het ging om verkiezingen en een regeerprogramma. Voor 2010 was dat een groot probleem. En Jesserun maakte toen ook deel uit van de coalitie. Moeten wij dan zulke DNA-leden nog serieus nemen?
Een ander DNA-lid stond in het hoogste college van staat te zwaaien met een rok. Dat moest zorgen voor ontwikkeling. Enige tijd was zij uit beeld, maar nu blijkt dat ze als topper wordt bestempeld. We zijn erg benieuwd wat het worden zal. De verkiezingen staan straks voor de deur en men zal tot het uiterste gaan om een goede plaats te bemachtigen.
We hebben toen in DNA een voorzitter gehad die blijk gaf niet zoveel ervan af te weten. Maar vanwege zijn coalitieakkoord werd dat geaccepteerd door de andere partijen. De eerstvolgende keer gaan ze het goed doen! Althans dat wordt nu weer beweerd.
Maar, beste mensen, een nieuw beleid komt niet met een nieuwe voorzitter maar juist met een gehele vernieuwing van een partij. Mensen die onprofessioneel gedrag vertonen moeten binnen elke partij vervangen worden om zo de bevolking aan te tonen dat men serieus bezig is de bevolking met respect te behandelen. Dat is de basis voor verkiezingswinst en niet alleen een andere voorzitter. Hij kan nog zo goed zijn maar de mensen om hem heen kunnen het systeem behoorlijk verzieken en dat is wat er jammer genoeg gebeurd is. Maar men ziet dat kennelijk niet en dat verbaast het volk heel erg.
De politiek is belangrijk zolang het publiek ervaart dat ze met respect worden behandeld en dat lukt niet met een aantal schreeuwers dat meestal zonder onderbouwing commentaar levert.
Ik las laatst nog een artikel in een krant waarin is aangegeven dat de DEA nog steeds actief is in Suriname en dat ook al vanaf 2006. Als dat waar is dan is het wel heel erg gesteld in dit land. Het zou dus betekenen dat deze regering er niet van op de hoogte was en is. Hoe is dat nou mogelijk, zou men denken. Er zijn nog zoveel zaken waarvan wij niet echt op de hoogte zijn. Maar, laten wij het aan de deskundigen overlaten want het gaat toch mijn verstand te boven.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!