Meeste buschauffeurs al uitbetaald

Vele van de buschauffeurs geven aan niet te zullen staken de komende week. Van welingelichte bronnen is vernomen dat de meeste chauffeurs al sinds vorige week vrijdag voor 4 maanden zijn uitbetaald. Een deel van de buschauffeurs gaf aan wel te rijden ondanks ze geen geld hebben ontvangen. Dit, omdat zij geen ander inkomen hebben.
De buschauffeurs vonden het niet zo een slimme actie dat de PLO maar een deel heeft uitbetaald en een ander deel niet. Dit zorgt dan voor verdeeldheid in de PLO. De buschauffeurs gaven ook aan in de pers te hebben vernomen dat de PLO van plan is te staken. Vooral de chauffeurs op de route PG zijn gebelgd over deze situatie, omdat ze helemaal geen geld hebben ontvangen. ‘Deze regering behandelt ons als kleine kinderen, er werd opgeroepen dat we ons geld moeten afhalen, en daarna moeten we vernemen van de voorzitter van PLO dat niet al het geld is gestort’, zegt een van de PG-buschauffeurs die anoniem wenst te blijven uit vrees voor boycot. De buschauffeurs zijn het niet mee eens dat er wordt gezegd dat de regering hun subsidieert, ‘integendeel subsidiëren wij de samenleving en de regering’.
Dagblad Suriname heeft contact proberen te maken met de voorzitter van de PLO. Er werd aangegeven dat het allemaal te druk voor hem werd en dat hij zijn hoofd is gaan luchten buiten de stad.

error: Kopiëren mag niet!