Ex-vrouw president riskeert 3 jaar straf

De ex-levenspartner van president Desi Bouterse, Ingrid Figueira, riskeert een straf van 3 jaar. Ze heeft op donderdag 29 augustus 2013 de autobescheiden en het rijbewijs van een andere bestuurder afgepakt. Volgens een voorbijganger, die anoniem wenst te blijven, was Figueira betrokken bij een aanrijding aan de Wilhelminastraat. De andere autobestuurder was kennelijk de veroorzaker. Figueira vroeg de autobestuurder naar zijn bescheiden. De bestuurder overhandigde deze aan haar. Hij probeerde nog om deze zaak op de plaats van delict af te handelen. Maar Figueira koos ervoor om met de bescheiden ervandoor te gaan.
Het geval deed zich voor op de dag toen haar zoon Dino Bouterse in Panama werd gearresteerd. De betrouwbare bron zegt dat de bestuurder momenteel zonder autobescheiden thuis zit, terwijl Figueira kennelijk in Amerika vertoeft. Hij deed aangifte hierover bij de politie, maar tot op dit moment is er geen resultaat.
Dagblad Suriname sprak met een politie-inspecteur over deze zaak. Volgens het Wetboek van Strafrecht is het zich wederrechtelijk toeëigenen van een goed dat een ander toebehoort strafbaar gesteld met een maximale gevangenisstraf van 3 jaar. Verder zegt de inspecteur dat ook in de richting van oplichting kan worden gekeken. In dit geval is het goed onder valse voorwendsels wederrechtelijk toegeëigend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!