Rover dodelijk geraakt na beroving Hermitageweg

front3De politie van Uitvlugt heeft in samenwerking met ‘Faya Blo’ gisteren rond 10.50 uur, op klaarlichte dag, twee criminelen kunnen aanhouden die een Western Union geldovermakingskantoor en Kasje’s Drankenpaleis aan de Hermitageweg hadden overvallen. Van een welgelichte bron verneemt Dagblad Suriname dat één van de daders die zwaargewond raakte door politiekogels, is overleden. De andere is onder bewaking van de politie vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Alle handelingen van de rovers in de zaken zijn op veiligheidscamera’s vastgelegd.
Uit verkregen informatie blijkt dat er zes criminelen waren, allen gewapend en gemaskerd. Twee hebben de eigenares van de wisselkantoor, Reshida Doerga, mishandeld. Daarbij heeft zij een schouderfractuur opgelopen. Ook hebben de daders toegeslagen in Kasje’s Drankenpaleis dat vlak naast het overmakingskantoor is gevestigd. De aanwezigen in de zaak werden van hun sieraden beroofd en flink mishandeld. De criminelen hebben een onbekend geldsbedrag in SRD en valuta buitgemaakt. Zeker een bedrag van Euro 3000 en SRD 3000 van een klant. De kassier van de slijterij kreeg slagen met de kolf van een vuurwapen te incasseren.
Na hun snode daad zijn de rovers gevlucht in drie auto’s. Aan de Ankielaan werden de voertuigen gesignaleerd door een politie-eenheid. Bij het zien van de wetsdienaren verzetten de verdachten zich, waarbij er een schotenwisseling plaatsvond. Het vermoeden bestaat dat enkele verdachten gewond zijn geraakt. Het gelukte de politie-eenheid één der gewonde verdachte aan te houden, terwijl de anderen hun vlucht hebben voortgezet in de andere voertuigen. De gewonde verdachte is per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp, waar hij onder politiebewaking in het ziekenhuis is opgenomen. Zijn voertuig is voor verder onderzoek in beslag genomen.
Te Reeberg werd een half uur na de beroving een gemaskerde manspersoon dood aangetroffen. Hij had een schotverwonding aan zijn borst. De politie vermoedt dat één van de auto’s van de criminelen richting Rijsdijk reed. De geraakte rover, die onderweg overleden moet zijn, is gedumpt te Reeberg.
Dagblad Suriname sprak met Sammy Doerga. Hij is familielid van één van de slachtoffers/benadeelden en heeft zijn rotishop vlak naast het gebouw waar de beroving heeft plaatsgevonden. Uit zijn informatie blijkt dat ook een klant is overvallen die een aardig bedrag was komen overmaken. De vrouw van zijn neef, de eigenares, heeft trappen en schoppen van twee gemaskerde criminelen moeten incasseren. Doerga zegt dat hij vernomen heeft dat er zeven daders waren waarvan vijf gemaskerd. Ook de klant die de overmaking naar het buitenland was komen doen, is flink afgetakeld. Hij heeft een barstwond aan zijn hoofd opgelopen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!