Senioren burgers worden ingelicht over basiszorgstelsel tijdens ‘bigi sma dey’

De Vereniging van Particuliere Sociale Instellingen in Suriname (VPSI), Huize Prinses Margriet en de overige bejaardeninstellingen hebben in het kader van de Internationale Dag voor Oudere Personen twee activiteiten gepland. De eerste activiteit die werd gehouden, betreft een informatiedag in Huize Prinses Margriet waarbij de senioren burgers en de begeleiders werden geïnformeerd over het basiszorgstelsel. Op het terrein van Margriet waren er ook infostands waar de senioren burgers terecht konden voor informatie die hun aangaat. Tegelijkertijd werd aan instellingen de gelegenheid geboden handenarbeid spullen ten verkoop aan te bieden. Henk Staphorst, coördinator van het basiszorgstelsel, gaf de ouderen meer informatie over het systeem. Hij besprak wat de pijnpunten zijn en hoe het zal worden opgelost. Staphorst zegt dat de ontwikkelingen rond het basiszorgstelsel nu stap voor stap zullen worden genomen zodat er zo min mogelijk verwarring ontstaat.
First lady Ingrid Bouterse Waldring sprak de aanwezigen toe over de inzet van de regering voor de senioren burgers. Ze gaf als voorbeeld de verhoging van de AOV-gelden en het nationaal zorgstelsel. Ook gaf ze aan dat voor de regering Bouterse/Ameerali de ouderen belangrijk zijn. De first lady maakte gelijk gebruik van de gelegenheid om haar bloeddruk te meten in één van de gezondheidstenten op het terrein.
Thecla Sedoc, coördinator binnen Huize Prinses Margriet, zegt dat de dag is georganiseerd met als doel de 60-plussers het gevoel te geven dat ze er ook bij horen, omdat ze hun bijdrage in welke vorm dan ook hebben geleverd aan de opbouw van het land. Dit evenement wordt voor de derde keer georganiseerd en bijkans 400 ouderen genoten van de dag.
De tweede activiteit die morgen wordt gehouden betreft een symposium met als thema ‘respectvol omgaan met ouderen’. Daar zal minister Alice Amafo van Sozavo de openingstoespraak houden.

error: Kopiëren mag niet!