Vrachtwagens nu op weegplaat

De politie heeft een speciaal project in de vakantie uitgevoerd. Daarbij wordt er niet alleen gelet op autobescheiden, dus reguliere zaken. Ook bromfietsers worden gecontroleerd. “Een nieuwigheid hierbij is dat de politie nu werkt met weegplaten”, stelt Dropatie Ramkhelawan van de politievoorlichting. Dit was er eerder niet bij. Met een apparaat wordt het gewicht van zwaar materieel gemeten. Op bepaalde wegen is middels verkeersborden maar een bepaald tonnage toegestaan. Volgens Ramkhelawan is de weegplaat reeds in gebruik genomen. Afgelopen zondag heeft de politie hiervan gebruik gemaakt bij de verkeerscontrole te Para. Er zijn enkele overtredingen geconstateerd. De overtreders zijn met een boete naar huis gestuurd. De boete is minimaal SRD 500. Ramkhelwan zegt dat er andere wetgeving in de maak is. Tegen mensen die zich meerdere malen schuldig maken aan verkeersovertredingen zullen andere maatregelen worden getroffen. Uit de evaluatiecijfers is gebleken dat de meeste verkeersovertredingen vooral op de Oost-Westverbinding en de wegen van en naar de recreatieoorden begaan worden. Dit zijn ook de wegen met een heel hoge verkeerintensiteit.
Rijden met een vervallen verzekering of keuring
Van bestuurders die met een vervallen keuring deelnemen in het verkeer, is de politie bevoegd om het voertuig ter herkeuring in beslag te nemen. De politie kan niet zomaar een voertuig in beslag nemen. ‘Als een voertuig onverzekerd op de openbare weg rijdt, mag zo een voertuig niet verder rijden nadat de politie het ontdekt. Zo een voertuig wordt dan weggesleept in afwachting tot het is verzekerd. Dan mag de eigenaar na betaling van de boete, weer beschikken over zijn voertuig’.
Rijden zonder rijbewijs
Bestuurders die geen rijbewijs kunnen tonen worden beboet met SRD 20. Een bestuurder die zonder een geldig rijbewijs achter het stuur is gaan plaatsnemen en heeft deelgenomen in het verkeer moet een boete van SRD 750 voldoen. Het voertuig mag niet verder worden bestuurd door de overtreder. Hij wordt in de gelegenheid gesteld om iemand te vragen die wel beschikt over een rijbewijs, het voertuig verder te besturen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!