U-20 competitie lidbondenselecties in de maak

De SVB zal in samenwerking met Lions een project uitvoeren, waarbij de verschillende lidbonden met hun U-20 selecties kunnen uitkomen. ‘De SVB U-20 competitie en het landelijk U-20 toernooi voor clubs zal blijven bestaan’, garandeert Ashok Bainath Shah, de nieuwe competitiemanager van de SVB. Dit toernooi komt als extra en zal veel ondersteuning genieten van de Lions. ‘Ik heb de moederlijsten van de clubs bij de lidbonden gezien. Er zijn heel veel spelers die onder de 20 jaar zijn, maar uitomen voor de seniorenploegen’, zegt Bainath Shah.
Volgens Roxanna Stienstra, de nieuwe marketing en communication manager van de SVB, lag het in de bedoeling om in december al te starten met dit toernooi, maar daarvan is afgezien. ‘Het voorwerk wordt nu al gedaan, maar het toernooi begint volgend jaar. We willen een duurzaam toernooi opzetten over meerdere jaren’, zegt ze.
Stienstra is samen met technisch directeur Ro Kolf ook belast met het grassrootsproject van de SVB. Dit project loopt via de Win in Concacaf With Concacaf. Er is een pilotproject van ruim US$ 100.000 ingediend bij de Concacaf. Het houdt in dat er op 10 scholen in de districten Paramaribo, Para en Brokopondo er jeugdvoetbalopleidingen worden opgezet. Jeugdigen tot 12 jaar zullen op Fifa-gebasseerde methoden getraind worden. Volgens SVB-voorzitter John Krishnadath moet dit project een continuiteit hebben van tenminste 3 jaren. ‘Van 20 tot 23 november dit jaar zal er een trainersopleiding van start gaan speciaal voor dit project. Hieraan zullen niet gediplomeerde coaches deelnemen, het liefst ouders, leerkrachten en andere vrijwilligers’, vertelt Krishnadath.

error: Kopiëren mag niet!