RGB sluit ministerie donderdag voor uitstapje

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer sluit het hele ministerie voor een dag, zodat het personeel kan genieten van een ‘family day’ en wel op donderdag 26 september. Het is algemeen bekend dat ministeries hun uitstapje organiseren in het weekend, op de zondag, zodat het publiek niet de dupe van wordt. Waarom dit ministerie deze keer heeft gekozen voor een werkdag is nog onbekend.
Sharmila Kalidien-Mansaram vraagt zich af of dit de nieuwe gewijzigde beleidsinzichten zijn. ‘Terwijl er juist op het ministerie van RGB zoveel werk te doen is en mensen hun schoenen plat lopen om in het bezit te kunnen komen van stukken, sluit juist nu dit ministerie zijn deuren op een doordeweekse werkdag. Mensen raken hun stukken op het ministerie kwijt, er is zoveel sprake van corruptie, ministers die komen en gaan. Elk personeelslid heeft recht op vertier, daar komen wij niet aan’, zegt Kalidien. ‘Maar waarom wordt er voor een werkdag gekozen? Als dit de trend begint te worden, hebben we een groot probleem in ons land. Men klaagt al zo vaak over de dienstverlening van de overheid en vooral over het ministerie van RGB. Het hypotheekkantoor (Glis) behandelt op de donderdag juist mensen met een hypothecair uitreksel. Er is al een beperking gesteld dat er slechts 50 aanvragen per dag behandeld worden. En als men nu op het ministerie van RGB voor gesloten deuren komt te staan, kan dit nooit bijdragen tot efficiëntie.’
De redactie heeft gisteren meerdere malen pogingen ondernomen om een reactie te krijgen van minister Steven Relyveld en de onderdirecteur Administratieve Diensten, R. Amatkarijo, maar dat is in geen van de gevallen gelukt. De minister was steeds in een bespreking en de onderdirecteur was ook altijd druk bezig, werd door de telefoniste medegedeeld.

error: Kopiëren mag niet!