FC Interpul nieuwe kampioen Highway Cup

1 FC Interpul 1
1 FC Interpul 2FC Interpul is zondag gekroond tot de nieuwe kampioen van de Highway Cup. In een sidderende en spannende finale versloeg ze Jong Atta Boys met 5-3. De ruststand was 1-1. Voor het tweede jaar achter elkaar moest Jong Atta Boys, onder leiding van Anil Tribenie, genoegen nemen met het semikampioenschap. FC Interpul, onder leiding van Kenneth Kortzorg, werd vorig jaar derde. De topscorer van de 2de editie van de Highway Cup is geworden Romeo Jomena van FC Interpul, terwijl tot de beste doelman gekroond is Avinash Magnon van Kisto’s Catering. Demikampioen is geworden Kisto’s Catering van voorzitter Rakesh Lochan.
Hoewel de wedstrijd rustig begon, was er aan spanning en actie niets te klagen. Na 4 minuten dacht Jong Atta Boys gescoord te hebben, toen Valerio Wee Wee keihard tegen het dak van het doel schoot. Arbiter Dalfour kon vanuit zijn positie geen doelpunt constateren. Na 5 minuten spelen kwam FC Interpul op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Jurgen Bernadin stuitte net voor Atta-goalie Delano Stella en belandde in het doel. Bij deze situatie stond ook de muur van Atta Boys niet op de juiste plaats. Jong Atta Boys was beter op de bal dan Interpul. Na enkele kansen kogelde Gregory Righters de gelijkmaker binnen (1-1). Dit werd ook de ruststand.
In de tweede helft was er constant actie. Miguel Slagveer scoorde de 2-1 voor Interpul. Maar niet eens een minuut hierna kwam Jong Atta Boys op gelijke hoogte via Romano Holtuin (2-2). De supersub bij Jong Atta Boys, Romero Slijngaard, scoorde enkele seconden na zijn invalbeurt de 2-3 uit een prachtige combinatie. Met nog een kwartier te spelen leek Jong Atta Boys af te stevenen naar het kampioenschap. Met nog 6 minuten te spelen blunderde echter doelman Stella. Bij een terugspeelbaal werkte hij de bal niet meteen weg, maar wilde eerste Interpul’s Kenzo Huur omspelen. Huur ontnam Stella de bal en scoorde behoedzaam de 3-3.
Romeo Jomena, die een sterk toernooi speelde voor Interpul, stond op en trok de wedstrijd naar zich toe. Terwijl Jong Atta Boys alles in de aanval gooide, kreeg Jomena ruimte om te counteren. Met nog 3 minuten te spelen haalde hij de 4-3 binnen. In de laatste minuut maakte hij op aangeven van Slagveer de 5-3. Jomena en Slagveer eindigden het toernooi samen met 9 doelpunten. Aangezien Jomena twee keer scoorde in de finale, ging de trofee voor de topscorer naar hem.