Sozavo betaalt kinderbijslag uit

“Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is momenteel druk bezig om landelijk alle geregistreerden voor de Algemene Kinderbijslag (AKB) vanaf april tot december 2012 uit te betalen.” Dit zegt minister Alice Amafo van Sozavo. De regering heeft ingaande januari 2011 een verhoging van AKB toegekend van SRD 3 naar SRD 30 per maand per kind. Deze verhoging heeft erin geresulteerd dat het aantal geregistreerden op jaarbasis een toename heeft gekend, geeft de bewindsvrouw aan.
Het kindertal in december 2010 was 29.221 en dat is in 2011 opgelopen naar 42.545 en in 2012 naar 65.092. “Op deze verhoging, dat heel goed te noemen is, en de toeloop waren de structuren van het ministerie niet voorbereid. Het ministerie heeft met man en macht gewerkt om deze toeloop te verwerken.”
“De aanvragen van het eerste kwartaal van 2012 zijn in november vorig jaar volledig uitbetaald. In november dit jaar zal de uitbetaling plaatsvinden over het gehele jaar 2013 op basis van aanvragen van januari tot en met maart 2013”, weet de minister. “We stellen alles in het werk om het proces van de uitbetaling van AKB in te halen”.
“De aanvragen hebben in februari 2013 hun hoogtepunt bereikt en wij zien nu een dalende trend landelijk.” Desondanks roept de minister een ieder op die in aanmerking dient te komen voor kinderbijslag, om zich te laten registreren. Personen die geregistreerd zijn en hun kinderbijslag niet zijn komen ophalen, worden na de aangegeven periode alsnog in de gelegenheid gesteld hun bedrag op te halen. Paramaribo is van 2 oktober tot 11 oktober aan de beurt. Gisteren is een aanvang gemaakt met de uitbetaling in Saramacca. Deze duurt tot en met 23 september. In Wanica is de uitbetaling gaande en duurt tot 30 september, terwijl in Marowijne op 23 september een aanvang wordt gemaakt waar men tot 27 september bezig zal zijn. In Commewijne duurt dat van 21 tot 30 september en in Para is dat van 26 tot 30 september.
In Nickerie en Coronie vindt de uitbetaling nog in september plaats. In Sipaliwini is de kinderbijslag met uitzondering van het Boven Suriname-gebied al uitbetaald. Hier geschiedt de betaling simultaan met de uitbetaling van de financiële bijstand en wel vanaf 24 september. De uitbetalingen in de districten vinden plaats op de wijkkantoren. Via de media zullen al de uitbetaaldagen per district, de locatie en tijd worden bekendgemaakt.

error: Kopiëren mag niet!