Kopers woningen Hanna’s Lust teleurgesteld in ingenieursbureau Bab

De kopers van de woningen te Hanna’s Lust zijn teleurgesteld in het ingenieursbureau Bab, onder leiding van Ulrich Bab. Deze zou in plaats van de belangen te behartigen van de kopers, zich samenspannen met een aannemer, die slechte woningen aflevert op het project. Reeds vanaf de oplevering van de woningen die door deze aannemer zijn gebouwd, zijn er klachten geweest, echter had men er geen oor voor. De bewoners verwijten Bab hiervoor. Een van de bewoners die openlijk hiertegen heeft geprotesteerd, is de buurtmanager van Pontbuiten, Henry Kia. Zijn woning is vorig jaar opgeleverd, echter met zoveel gebreken dat hij meteen aan de aannemer vroeg om deze aan te pakken. Pas nadat Kia openlijk hiertegen protesteerde, heeft de aannemer uiteindelijk zijn woning gerenoveerd. Het heeft uiteindelijk ruim een jaar geduurd voordat de woning uiteindelijk in een goede staat is opgeleverd.
‘Ik wil nu rustig in mijn woning gaan wonen. Voor nu ben ik niet ontevreden. Als er nog problemen zullen zijn, zal ik die zelf maar aanpakken’, zegt Kia. Hij geeft evenwel ook aan dat hij vreselijk teleurgesteld is in Bab en niet van hem had verwacht dat hij de schuld van de gebreken in de schoenen van de kopers zou schuiven. Volgens Bab hebben de kopers die klagen zichzelf in deze situatie geholpen en zouden alle woningen in een goede staat bevinden. Echter blijkt nu dat reeds de eerste woning die opgeleverd is en waarvan de sleutel aan een politieman is overhandigd, problemen had. Gelijk na de oplevering moest deze zelfde aannemer opnieuw aan de woning gaan werken. Zeven andere kopers van de woningen die allemaal naast elkaar wonen, hebben intussen ook geklaagd over scheuringen in de muren en verzakte plafonds.
‘Wij zagen dat de werkers van de aannemer bij Kia renovaties aan het plegen waren en toen hebben we hun meteen geroepen om te wijzen naar de gebreken in onze woning. We hebben intussen een lijst opgesteld en het wachten is nu op de aannemer. Als er niet wordt geluisterd naar ons, gaan we allemaal in actie komen’, aldus een van de bewoners. Hij zegt dat de woningen die door deze aannemer gebouwd zijn ook lager liggen dan de weg, terwijl alle andere woningen die door andere aannemers zijn gebouwd wel hoog liggen. ‘Wij vinden deze aannemer onprofessioneel en onmenselijk. En dan komen ze ons ook nog een grote mond geven. Wij zijn allemaal NDP’ers. Ook de aannemer, maar dat betekent niet dat je met ons doet wat je hebben wilt. Als je een job te klaren hebt, moet je die job ook naar behoren doen’, aldus een andere bewoonster.
Alle teleurgestelde personen hebben intussen een brief geschreven naar Bab. Ze hopen dat deze eindelijk opkomt voor de buurtbewoners zelf. Volgens de kopers heeft Bab nooit de moeite genomen om zelf een kijkje te nemen in de woningen en doet hij uitspraken op basis van rapportages die hem worden verzonden door de aannemer. ‘Maar die rapportages zijn verkeerd. Die mensen leveren hun werk niet goed af en rennen om uitbetaald te worden. Dit moet allemaal stoppen, want wij betalen keihard voor de woningen.’ Bab blijft erbij dat de woningen van Hanna’s Lust allemaal in een goede staat bevinden. Volgens hem zijn alleen twee personen ontevreden geweest, echter hebben deze personen zelf voor problemen gezorgd.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!