Sranan Takie streetparty afgeblazen vanwege Unasur

Sranan Takie streetparty afgeblazen vanwege UnasurDj Splashmaster Gilly, de motor achter Sranan Takie Mix, is niet te spreken over de wijze waarop zijn organisatie is behandeld. De Sranan Takie mix zou zaterdag door middel van een streetparty gelaunched worden in de Domineestraat. DJ Gilly zag tot zijn verbazing een persbericht in de media dat geen enkele activiteit door zou gaan in de stad.
De Sranan Takie-organisatie kan geen begrip voor opbrengen dat de vergunning een dag van tevoren wordt ingetrokken. De reden die werd opgegeven, is de Unasur-top welke gehouden wordt in Paramaribo. De organisatie vraagt zich af waarom er in eerste instantie wel een vergunning is afgegeven. De autoriteiten wisten niet vrijdag pas dat de Unasur-meeting in Suriname zou zijn. De organisatie voelt zich gedupeerd, omdat er veel energie, geld, tijd en moeite gepaard is gegaan met de voorbereiding. Voor de launch zijn er zelfs artiesten uit het buitenland gekomen en sponsoren hebben financieel geïnvesteerd. De Sranan Takie streetparty is een terugkerend evenement en de voorgaande jaren zijn de streetparty’s vlekkeloos verlopen.
De bedoeling van de Sranan Takie Mix is om opkomende en bestaande artiesten een platform te geven en te stimuleren. De organisatie duikt een heel jaar door met artiesten in de studio om tot heit eindproduct te komen. DJ Gilly draaide geen Surinaamse muziek, maar vond dat de Surinaamse artiesten geen aandacht en waardering kregen. Hij startte toen met een groepje artiesten met de bedoeling dat ze gezien zouden worden en zouden verdienen met hun gave. Dit zou de achtste editie zijn van de Sranan Takie Mix. Het ligt nimmer in de bedoeling om winst te maken hiermee. Het is puur om de Surinaamse artiest een boost te geven, zegt DJ Gilly. Sranan Takie is de enige organisatie die met artiesten werkt. We leveren een bijdrage aan Suriname, maar met muziek.

error: Kopiëren mag niet!