‘Sex-oord’ Bigi Pan Wit Santi gesloten door dc Miranda

Nep-recreatieoord Bigi Pan Wit Santi gesloten door dc MirandaDe politie van Para heeft na afstemming met de districtscommissaris, Jerry Miranda van Para, het illegaal recreatieoord Bigi Pan Wit Santi momenteel gesloten. Inspecteur Inge van Zanderij bevestigt de sluiting. Dit oord wordt gerund door de kapitein van Wit Santi. De politie van Para was gisteren bezig met controle en omstreeks 16.00 uur sloot zij het oord, dat druk bezocht was, per direct. Dc Miranda zegt dat er geen sanitair aanwezig is op de plaats. Het water in de diepe zandputten stroomt niet en er zijn geen toiletten, life guards en andere voorzieningen. Mensen worden tegen betaling toegelaten tot de plaats en kunnen ongecontroleerd gebruikmaken van de locatie en het water.
Sherwin Piqué, coördinator voor ordening van recreatieoorden van het commissariaat Para, zegt dat veel recreanten naar deze oude zandput trekken voor vertier. Anderen blijven tot laat in de avond op deze afgelegen locatie voor pornografische doeleinden. Piqué zegt dat de politie de plaats vaker moest ontruimen vanwege zaken die zich daar voordoen. ‘Schaars geklede jongeren bezuipen zich met alcohol en dansen op luide kabulamuziek, met het doel om seksuele opwinding te creëren. Halfnaakte vrouwen en sekspartijtjes zijn het beeld dat zich daar vormt.’
Enkele bezoekers vertelden aan Dagblad Suriname dat zij entree hadden betaald om de plaats te mogen betreden. Na de afsluiting wilden ze hun geld terug, maar daar ze geen toegangsbewijs hadden ontvangen bij het binnentreden, konden ze de beheerder niet overtuigen hiervan. Wat de dc vernomen heeft, is dat de verantwoordelijke kapitein vandaag naar de belastingdienst moet gaan voor verantwoording. De dc heeft gistermorgen omtrent dit geval vergaderd.
De dorpsbewoners zien de plaats als hun oord. Er is thans een bordje geplaatst van ‘verboden toegang’. Het is eigenlijk een pan, waar men zand had opgegraven. ‘Verbras geen geld en denk aan de veiligheid’, stelt Inge. Miranda geeft aan dat hij het oord geen status kan geven als te zijn een recreatieoord.
 Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!