Groenteprijs stabiel ondanks droogte

De prijs van groente is in de grote droge tijd waarin we nu leven, toch stabiel gebleven. In deze periode stijgt de prijs altijd, wat ook het geval is in de regentijd. Toch is er dit jaar daarvan nog niet veel te merken. Een standhouder op de Centrale Markt wist Dagblad Suriname te vertellen dat de prijzen redelijk zijn en vrijwel hetzelfde zijn gebleven. De verkoop is volgens hem redelijk te noemen. Hij is van plan in de vakantie ook dezefde hoeveelheid aan te houden. Standhouder, Dilipkoemar verkoopt droge garnalen en zoute vis. Ook hij vindt dat de prijzen hetzelfde zijn gebleven. Zijn produkten zijn van verschillende grootte en verschillende verpakkingen. Zijn prijzen varieren vanaf SRD 5, als gelet wordt op het kleinste pak naar grotere verpakkingen. Ook de aanloop is in de vakantie periode hetzelfde gebleven.
Mevrouw Bhagwandien, die een groentestand heeft onder de markt, verkoopt ook gesneden groenten. Zij snijdt deze zelf. De gesneden groenten zijn 50 cent duurder. Zij vindt dat de prijzen toch wel meevallen. Een paar weken terug kocht zij een zak sopropo voor SRD 60 en gisteren kocht zij een zak voor SRD 30. Zij koopt haar producten op bij de landbouwer. Zij vertelt dat zij haar geinvesteerd bedrag niet op dezelfde dag terugverdient. Bhagwandienvindt ook dat de markt wat vaker gewassen mag worden. Er zijn veel insecten en muizen die rond zwerven. Het is voor haar een vervelende situatie, want als klanten kakkerlakken zien lopen tussen de groente, lopen zij weg. Twee keer per jaar de markt schoonmaken is niet genoeg, vindt zij.
Marktbezoeker John van Moengo vertelt Dagblad Suriname dat de prijzen volgenshem wel meevallen. Hij zegt dat groente veel goedkoper is inMoengo dan in Paramaribo, omdat veel mensen daar zelf planten. Vlees daarentegen is veel duurder in Moengo dan in Paramaribo. Daar vindt men veel meer vis dan vlees. Er zijn veel bewoners van Moengo die aan visvangst doen.
 

error: Kopiëren mag niet!