Chinese winkelier dood door brand

De 39-jarige winkelier Suya Xiong heeft gisteren op een heel tragische wijze het leven gelaten te Nieuw Koffiekamp. Hij werd door rovers in zijn eigen winkel opgesloten, waarna het pand in brand werd gestoken. Drie criminelen wilden gistermorgen een pompstation naast de winkel beroven, hetgeen niet lukte. De rovers kwamen terug, sloten de winkel af en staken het in brand. Een persoon die het gebouw in brand zag staan, kon met behulp van een pikhouweel een deur openbreken, waardoor twee van de drie Chinese mannen naar buiten konden komen.
De derde man is in de vlammen omgekomen. Een van de slachtoffers heeft brandwonden opgelopen en wel zodanig dat hij voor medische behandeling is overgebracht naar een ziekenhuis in de stad. De gewestelijk politiecommandant van Brokopondo, Regene Doua, bevestigt de poging tot beroving, de brandstichting en de dood van de winkelier. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van Geyersvlijt, die wordt ondersteund door de plaatselijke politie.
Recentelijk hebben criminelen ook een supermarkthouder te Sipaliwini na een gewapende beroving overgoten met terpentine en hem vervolgens in brand gestoken. Dit slachtoffer heeft de brandverwondingen overleefd. Twee weken daarna hebben rovers weer dezelfde supermarkt overvallen. Een van de winkeliers is het bos ingevlucht. De samenleving reageert erg geschokt op het heel gebeuren.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!