Oriëntatiebezoek VHP-voorzitter Santokhi aan India

Voorzitter Santokhi overhandigt een geschenk aan de minister van Overseas Indian Affairs, de heer VayalarRavi. De minister in zijn traditionele kleding.
Voorzitter Santokhi overhandigt een geschenk aan de minister van Overseas Indian Affairs, de heer VayalarRavi. De minister in zijn traditionele kleding.

Op dit moment brengt de VHP voorzitter tevens DNA lid, de heer ChandrikapersadSantokhi, aan het hoofd van een kleine delegatie een oriëntatiebezoek aan India voor een betere samenwerking met dat land. Hij is bezig een lijvig programma af te werken.
Bij aankomst in de Indiase hoofdstad werd de delegatie verwelkomd door vertegenwoordigers van de Surinaamse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken van India alsmede enkele vrienden van de VHP in India.
In New Dehli heeft de VHP voorzitter een persconferentie belegd over het doel van zijn bezoek aan dat land. De journalisten waren vooral geïnteresseerd in de relatie tussen Suriname en India en de wijze waarop beide landen denken daaraan verder gestalte te zullen geven.
Ook wilden zij graag weten hoe de betrekkingen zijn tussen Suriname en de deelstaten Bihar en UttarPardesh, vanwaar het overgrote deel van de toenmalige Brits-Indische immigranten, voorouders van de huidige Sarnami’s , afkomstig is.
Santokhi gaf aan dat zijn reis naar India deel is van een reeks oriëntatiebezoeken aan bevriende naties, uitgevoerd met het oog op de komende verkiezingen in ons land. “Indien de VHP in het volgende kabinet mede regeerverantwoordelijkheid zal dragen dan wil zij in ieder geval beschikken over eerstehands informatie, teneinde adequaat te kunnen oordelen over mogelijke samenwerkingsprogramma’s”, aldus Santokhi.
Voorts bracht de VHP voorzitter een bezoek aan de minister van Overseas Indian Affairs, de heer VayalarRavi, met wie gesprekken zijn gevoerd over een aantal diaspora aangelegenheden, waaronder:
1. Diaspora zaken op bilateraal niveau .
2. Regionale diaspora samenwerking in Caricom verband.
3. Driehoeks diaspora beleid tussen Suriname, Nederland en India
Op de agenda stond eveneens een bezoek aan de bekende bedevaartplaats Haridwar, aan de Ganges rivier, alwaar gisteren Santokhi de plechtige verrichting van religieuze activiteiten als speciale gast heeft mogen bijwonen.
Het volledige verslag van de reis zal de VHP voorzitter na terugkeer op 20 Augustus, in een speciale briefing aan de persmedia uitbrengen.

error: Kopiëren mag niet!