Militair schiet op vermoedelijke BlackBerry dief

De 27-jarige militair S.D. schoot vrijdagnacht omstreeks 23.30 uur gericht op de 33-jarige M.N. Dit gebeurde aan de Soemintrastraat vlak voor de woning van het slachtoffer. Het slachtoffer liep schotverwondingen op in zijn dijbeen en buikstreek. Ressortcommandant van Santo Dorp Kenneth Emanuels bevestigt dit schietincident. Hij geeft aan dat een zekere T.S. gebeld zou hebben met haar neef S.D., de militair. De nicht speelde door dat tijdens een inbraak zij haar BlackBerry kwijt was. Zij zou haar mobiel gezien hebben bij een man. Op haar beurt gaf zij door waar de man woonde. S.D. is toen samen met de bestuurder H.O. getogen naar het adres van het latere slachtoffer.
De militair wilde M.N. aanhouden en overbrengen naar de politie. Op een bepaald moment greep het slachtoffer een koevoet en bewerkte de bestuurder H.O. in zijn gelaat. De militair pakte zijn dienstwapen en schoot gericht. Tegenover inspecteur Emanuels verklaarde de militair dat hij eerst in de lucht had geschoten. Op het lichaam van het slachtoffer zijn twee schotverwondingen waargenomen. Het wapen en de militair zijn overgedragen aan de militaire politie en het slachtoffer is vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Een militair is geen opsporingsambtenaar. Hij mag een verdachte niet aanhouden, zegt Emanuels.
Dagblad Suriname sprak met de majoor en waarnemend commandant van de militaire politie, RistieTjark. Hij deelt mee dat in het belang van het verdere onderzoek de militair in verzekering is gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!