Fernandes Bottling stopt met softdrinks in glazen flessen

Na bijna 75 jaar haar softdrinks in de iconische glazen flessen te hebben geproduceerd en verkocht, zal Fernandes Bottling Company N.V. per augustus 2013 stoppen met het produceren van frisdrank in glas. De stijgende productiekosten, en het hoge water- en energieverbruik zorgen er in combinatie met de afnemende vraag van consumenten voor dat de productie van softdrinks in glazen flessen niet langer rendabel is voor het bedrijf. De glazen 1 liter verpakking wordt vervangen door een 1 liter PET-fles, die nu al op diverse plekken verkrijgbaar is.
Veel Fernandes-drinkers hebben, net als de medewerkers van het bedrijf, een nostalgische band met de glazen flessen die al sinds het ontstaan van de onderneming in 1939 worden gemaakt. Het produceren van softdrinks in glazen flessen brengt echter hoge productiekosten, waterverbruik en energeverbruik met zich mee. Fernandes Bottling Company NV merkt daarnaast dat consumenten steeds minder glazen flessen kopen en steeds meer behoefte hebben aan het gemak van PET-flessen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen zal later dit jaar een tweede productielijn voor PET- flessen in de fabriek geinstalleerd worden. Dit betekent tevens dat er geen ruimte meer is om softdrinks in glazen flessen te produceren.
In de tweede week van augustus 2013 zal Fernandes Bottling N.V voor de laatste keer in glazen flessen produceren. In de maanden daarna zal de productielijn voor de glazen flessen worden vervangen door de nieuwe productielijn voor plastic PET-flessen. Voor Fernandes Bottling NV betekent deze beslissing het einde van een tijdperk, maar het bedrijf kijkt uit naar de mogelijkheden die vernieuwing voor de toekomst biedt.
Als alternatief voor de glazen flessen softdrink van 1 liter biedt Fernandes Bottling Company NV voortaan een PET-fles van 1 liter aan. Op dit moment vind u in geselecteerde winkels al Coca Cola en Sprite in 1 liter PET-fles en wordt er bij Fernandes Bottling gewerkt aan het produceren van de andere merken in 1 liter PET-fles. De productie van zowel de softdrinks als de nieuwe verpakking gebeurt onder dezelfde strenge kwaliteitseisen die u altijd van Fernandes Bottling Company NV in gewend bent.
Fernandes Bottling vraagt de consumenten om hun medewerking te verlenen bij het verzamelen van de glazen flessen die nog in omloop zijn. Heeft u thuis nog lege glazen flessen van Fernandes? Dan kunt u die in te leveren bij de dichtsbijzijnde winkel, zodat ze aan Fernandes Bottling Company NV geretourneerd kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!