Bestuur Moengo Sportbond reageert: ‘Bedankbrief zes leden goed voor de prullenbak’

De Moengo Sportbond (MSB) heeft op het schrijven van zes van haar lidverenigingen dat ze het bestuur afgezet hebben, gereageerd. De voetbalverenigingen The Young, Rica-Prof, Oud Goud, SV Peto, The Scorpions en TOK hebben besloten om het MSB-bestuur onder leiding van Petrus Jonas af te zetten en Ronnie Brunswijk te benoemen als nieuwe voorzitter. Dit hebben ze in een brief aan het bestuur Jonas kenbaar gemaakt. Ook moet het bestuur Jonas binnen 2 weken de overdracht doen, anders zullen ze dat met de harde hand afdwingen, is de bedreiging van deze zes leden. Het bestuur Jonas vindt dat de inhoud van de bedankbrief van de leden eentje is met een inhoud om niet over naar huis te schrijven. ‘Deze  brief  is  alleen  goed  voor de prullenbak en papiervreter, maar zeker niet goed om op het bureau van beschaafde organisaties als de MSB en SVB te belanden’, zegt het bestuur. ‘Jullie moeten echt durf hebben en je diep schamen om zo een brief de deur uit te doen gaan. De inhoud en het taalniveau geeft alleen aan hoe beschamelijk en zeer negatief  jullie ontwikkelingsniveau is en dat jullie echt nog hard moeten blokken om een redelijk niveau te behalen in het professioneel leven’, dient het bestuur Jonas de zes leden van repliek. Dit schrijven is ook gegaan naar de SVB.
 
‘Als  jullie  niet  eens  weten  dat  een  brief  begint  met  plaats  en  datum,  en  er  ook  een aanhef moet zijn, dan vragen wij ons af of jullie wel weten wat een brief is. Uit de inhoud hebben wij kunnen concluderen dat de brief op 29 juli 2013 moet zijn geschreven, als het maar waar is. Verder moeten wij jullie helaas meedelen dat het de eerste keer is  dat  wij  een  brief  van een dergelijk bedenkelijk niveau onder ogen hebben gehad, die zoveel  klinkklare onzin, nonsens en rotzooi als inhoud heeft. Jullie moeten weten dat niet wanneer iemand een aantal jaren in Nederland  heeft  gewoond,  het automatisch wil zeggen dat die  persoon een behoorlijk niveau  heeft. Vanwege het feit dat jullie ook geen niveau hebben, heeft hij u allen zover gekregen om jullie handtekening onder de opgestelde  niveauloze en schaamteloze brief te plaatsen’, geeft het bestuur Jonas aan.
 
Verder geeft het bestuur van de MSB aan dat ze na bestudering van de bedankbrief van de zes leden tot een paar conclusies zijn gekomen. Ten eerste gelooft het bestuur Jonas niet dat Ronnie Brunswijk achter deze zes leden staat, totdat ze het persoonlijk van hem hebben gehoord. ‘Dat jullie een stelletje gelukszoekers zijn, bewijst het feit dat elk van jullie belangstelling heeft voor de functie van penningmeester. Dat Brunswijk mogelijk een bedrag zal doneren aan de MSB, wekt belangstelling bij een ieder.  We zijn bevreesd hoe u zal omgaan met de financiele huishouding, als jullie niet eens een acceptabele brief kunnen schrijven’, reageert het bestuur Jonas, die de bedankbrief van de zes leden intussen wereldkundig heeft gemaakt. ‘Wij willen u meedelen dat de MSB geen voetbalbond is, maar een sportbond. Niet wanneer u met de  meerderheid van de voetbalteams op een zogenaamde alv besluiten heeft genomen, wil het zeggen dat de besluiten bindend zijn. De verschillende sportcommissies maken nog steeds deel uit van het ledenbestand van de MSB. Zij hebben daarom nog steeds stemrecht. Verder is gebleken dat bepaalde handtekeningen onder de brief verschillen met handtekeningen die wij gewend zijn te zien onder de brieven. Het is de vraag of hier geen sprake is van fraude. Wij hopen het niet, maar indien dit later toch mag blijken, zullen wij ons zeker beraden over de te nemen juridische stappen, conform de wettelijke bepalingen. De zinsnede ‘met harde hand te dwingen’ in de laatste zin van de brief heeft ons wel tot nadenken gezet. Als bestuur vatten wij dit op als een ernstige bedreiging en zijn er al afspraken lopen om komende week in overleg te treden met de politie. Indien de politie tot de conclusie komt dat het een ernstige bedreiging  is, gaat het  MSB bestuur terstond  aangifte doen’, dient het bestuur van de MSB de zes leden van repliek.
 
‘Wij willen jullie meedelen dat het Moengostadion eigendom is van de Suralco LLC en niet van de MSB. De sleutels van het stadion kunnen daarom alleen met toestemming van de Suralco aan jullie worden overgedragen. Wij vragen u daarom om een copie van uw brief te sturen naar de Suralco. Indien de Suralco vindt dat wij de sleutels moeten overdragen, zullen wij dat terstond doen. Anders niet!’, geeft het bestuur mee aan de zes leden. ‘Tot slot willen wij u meedelen dat er maar één verliezer is in  deze  en  dat  is  het  voetbalminnend  publiek  van  Moengo  en  omgeving.  Jullie  zijn gewoon  bezig  het  voetbal  kapot  te  maken!’, aldus een schrijven van het bestuur Jonas.

error: Kopiëren mag niet!