Belang borstvoeding nog niet voldoende bekend

IFHet belang van borstvoeding is nog steeds niet voldoende bekend binnen de samenleving. Dit is de mening van Carmen Scholsberg, coördinator van de Stichting ter Bevordering van Borstvoeding in Suriname (Stibosu). Volgens Scholsberg ontbreekt het bij de moeders voornamelijk aan informatie en begeleiding. Na de bevalling in het ziekenhuis gaan moeders meestal al de volgende dag naar huis. ‘Deze moeders hebben niets aan informatie meegekregen. Er zijn ook niet voldoende mensen die tot aan huis informatie verschaffen of deze moeders verder begeleiden’, zegt de Stibosu-coördinator.
Gisteren is de aftrap gegeven van de borstvoedingsweek bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Na de gebruikelijke speeches zijn er ook aan enkele kersverse moeders en hun baby’s cadeautjes overhandigd. Op het AZP-terrein waren er enkele stands met allerhande informatie over het belang van borstvoeding en over Stibosu. Met het thema ‘Ondersteuning van borstvoeding: dichtbij moeders’ zal Stibosu een week lang in en rond Paramaribo ook voorlichting geven in ziekenhuizen, op twee scholen te Frimangron (OS Drambrandersgracht en de A. Burgosschool) en in de binnenstad. De campagne eindigt volgende week woensdag bij het BOG. Volgens Scholsberg heeft het RK Ziekenhuis een eigen borstvoeding weekprogramma opgesteld wat zeer prijzenswaardig is. ‘Ook andere ziekenhuizen zouden dit voorbeeld kunnen opvolgen’, benadrukt Scholsberg.
Glenda Richards, verpleegkundig directeur van het AZP, benadrukte dat borstvoeding de beste start is voor een kind. Hierna verklaarde zij de week voor geopend. Zij riep alle collega’s op om Stibosu te ondersteunen.
Borstvoeding is beste voeding voor de baby. Moedermelk bevat precies die voedingsstoffen die een zuigeling nodig heeft. Het beschermt bovendien tegen ziektes en infecties.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!