Bejaarde pedofiel krijgt 9 maanden cel en mag naar huis

De 72-jarige Cornelis Budding is veroordeeld tot 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Hij werd schuldig bevonden aan het plegen van een zedenmisdrijf. Kantonrechter Sieglien Wijnhard achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. De magistraat week af van de hoge eis van 10 jaar. De openbare aanklager, Astrid Niamat, achtte seksueel misbruik van twee kinderen (een jongen en een meisje) wettig en overtuigend bewezen.
Advocaat Raoul Lobo pleitte voor vrijspraak. Hij verzocht de magistraat om de verdachte vrij te spreken vanwege de tegenstrijdige verklaringen van de slachtoffers. De rechter achtte ontucht gepleegd met het meisje echter   wettig en overtuigend bewezen. Als bewijsondersteuning nam zij de verklaring van de jongen mee. Met betrekking tot het strafbare feit gepleegd met de jongen besliste de rechter dat die feiten niet zijn bewezen. Zij sprak de verdachte daarvoor vrij.
De 72-jarige gaf in zijn laatste woord te kennen dat men een ‘vies spelletje’ met hem heeft gespeeld. De rechter hanteerde de hamer. De verdachte moest zijn woorden terugnemen en beter formuleren. De rechter hield Budding voor dat hij respect moet hebben voor het gerecht. De bejaarde man was tijdens het strafproces in vrijheid gesteld. Met de opgelegde straf blijft hij op vrije voeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!