Junior Wiskunde Olympiade gaat van start

Op zaterdag 3 augustus gaat de finaleronde van de Junior Wiskunde Olympiade (JWO) van start. Dit project heeft als doel de creativiteit en wiskundig inzicht bij leerlingen te stimuleren. De Faya Lobi-wedstrijd, die op 17 juni is gehouden, was de voorronde op weg naar de JWO. Van de ruim 1100 leerlingen die aan de Faya Lobi-wedstrijd hebben deelgenomen, zijn 136 van 30 muloscholen uit stad en district doorgestroomd naar de finale ronde. Deze groep van 136 zal een certificaat van deelname uitgereikt krijgen.
De JWO wordt gehouden in de lokalen 3 en 4 van gebouw 19 van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De mulo-leerlingen van de 3e klas moeten zich om 09.30 uur aanmelden. De olympiade begint precies om 10.00 uur. Ook voor deze ronde zijn de wiskundeleraren van de scholen geïnstrueerd over de onderwerpen die getoetst zullen worden. Als de leerlingen met hun leraar voldoende geoefend hebben, zullen ze zeker tot prestaties komen. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 17 augustus in het auditorium van Self Reliance. De winnaars van de JWO zullen mooie prijzen in ontvangst mogen nemen. Bedrijven zoals Staatsolie, Self Reliance en Haukes Construction staan garant hiervoor.
De olympiade staat dit jaar open voor leerlingen van de 3e klas mulo. In 2014 mogen de leerlingen van de 3e en de 4e klas van het mulo meedoen. In 2015 zal zowel op mulo als op vwo-niveau de toets worden afgenomen.

error: Kopiëren mag niet!