DSB accepteert nu ook UnionPay creditkaarten


IFMensen met een UnionPay bankkaart kunnen vanaf heden pinnen bij de pinautomaten van De Surinaamsche Bank (DSB). UnionPay is een kaartmaatschappij in China die bezig is te expanderen naar gebieden buiten China om. Suriname is het eerste land in Caricom dat gebruikmaakt van deze faciliteit. De ambassadeur van China, Yang Zigang, was de eerste persoon die gebruikmaakte van deze dienst.

Siman Lau, directeur Southern Commercial Bank, zegt dat vanaf de bank in Suriname is aangetreden zij de ondersteuning van de DSB hebben gehad. Hij ziet deze operatie als een mijlpaal voor de Southern Commercial Bank vanwege het feit dat deze bank in Suriname nog heel jong is. Lau zegt dat de UnionPay een kaart is van wereldformaat, welke te vergelijken is met Visa en Mastercard. Wereldwijd zijn er momenteel ongeveer 3.2 miljard kaarthouders. Lau zegt dat de Surinaamse consument nu een extra mogelijkheid heeft om makkelijker zaken te doen met deze pinpas. Vooral voor mensen uit China is dit een welkome ontwikkeling.

‘Er was al eerder een samenwerking met de Southern Commercial Bank NV, maar gisteren is de samenwerking met UnionPay bezegeld’, zegt Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank. ‘Het doel is om het betalingsverkeer met het buitenland te vergemakkelijken.’ Minister van Handel en Industrie Raymond Sapoen is blij dat Suriname een voorsprong heeft op de regio. Hij zegt verder dat deze regering een agressieve politiek voert in de termen van economische en regionale integratie. Als voorbeelden noemde de minister 40 jaar Caricom, Unasur en binnenkort toetreding tot Mercosur. ‘De financiële sector speelt een enorme rol bij toetreding van deze blokken en regionale integratie is niet mogelijk zonder kapitaalstroom’, zegt Sapoen. De minister is van mening dat de financiële sector van Suriname met al haar facetten en instrumenten een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van ons land. Het is de financiële sector die voor een groot deel ons in staat moet stellen als land onze eigen ontwikkeling te financieren.

error: Kopiëren mag niet!