SMS wil andere cultuur vakantieplanning Surinamers

Betere vakantieplanning, genieten van het eigen achterland, bewustwording van schoon milieu en natuurbehoud zijn de voornaamste doelen van de nieuwe vakantieactie van de Toerisme tak van de NV Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS). Tussen 20 augustus en 2 oktober 2013 organiseert de Pristine Forest Cruise (PFC) van de SMS NV voor de eerste keer de 4-daagse tour voor Surinamers naar de Raleighvallen en het Kwai-kwai eiland. Door veel lobbywerk is het gelukt scherpe tarieven vanaf SRD 450 in orde te krijgen voor een pakket met alles inbegrepen. De manager van PFC, Donavon Waterberg, zegt dat zijn organisatie dit sinds vorig jaar trachtte te doen.
‘Naast de reguliere vaarten wilden vele belangstellenden ook graag richting binnenland. Maar de hoge kosten zijn voor de doorsnee Surinamers een te lastige drempel.’ PFC heeft voor het gemak zelf een afbetalingsregeling van vier termijnen geïntroduceerd. Waterberg zegt dat prijzen tot stand komen door waarheen men gaat, met wie, op welke manier en in welke periode van het jaar. Volgens Waterberg moeten Surinamers leren hun vakantie beter te plannen. ‘Er is een mindshift nodig voor een gedegen vakantieplanning, zodat de Surinamer meer kan genieten van de schoonheid van bijvoorbeeld een van werelds grootste ongerepte reservaten.’
‘Het gebied waarin de Raleighvallen zit, is bijkans 16000 km2 groot. Dit staat op de Wereld Erfgoedlijst van de Unesco. Elk land wil erfgoed-tours thuis organiseren. Als we dat hier hebben, dan is het tijd dat bewoners van het kustgebied meer gaan genieten van de eigen dingen’, zegt Waterberg. SMS NV blijft varen ook gedurende de vakantie naar het Wayambo-gebied, de oude plantages langs de Commewijne en naar Joden Savanna in Para.

error: Kopiëren mag niet!