Vrees voor smokkel vervalste producten naar Suriname

Minelab is reeds 15 jaar actief in Zuid-Amerika. Met name Brazilië, Venezuela en Suriname zijn slechts 3 van zijn voornaamste goudwinningsmarkten. Goudzoekers in heel Centraal- en Latijns-Amerika hebben al succes geboekt met Minelab’s GPX5000 gouddetectors. Onlangs heeft een goudzoeker in Venezuela 30g goud ontdekt op een diepte van meer dan 2 meters met behulp van Minelab’s goud opsporingstechnologie.
Jammer genoeg zijn kort geleden tijdens een grootscheepse politieactie in Dubai vervalste producten ontdekt in een appartementencomplex die werd omgebouwd tot een geïmproviseerde ‘fabriek’. De in beslag genomen producten hadden een waarde van USD 1.6 miljoen. Bij de inval, die werd uitgevoerd onder Minelab’s Stop Counterfeits campagne, bleek dat nagemaakte onderdelen werden geassembleerd en verpakt om in de open markt verkocht te worden als premium Minelab GPX-serie gouddetectors. Minelab wil met deze actie, onder de naam Stop Counterfeits campagne, haar uiterste best doen om wereldwijd vervalsing te voorkomen.
Met de snelle ontwikkelingen in de mijnbouwsector in Suriname, wil Minelab haar aanwezigheid in ons land duidelijk maken en zich toewijden aan het beschermen van de belangen van de klanten door de authenticiteit en de kwaliteit van haar producten te bewaren. Minelab heeft daarom een reeks van nieuwe security etiketten geïntroduceerd, die zijn ontworpen voor meer zekerheid bij controle van haar goud detectie-producten op authenticiteit, en heeft onlangs een nieuw SMS-verificatie systeem geïntroduceerd, waarbij klanten persoonlijk kunnen nagaan of de gekochte Minelab producten echt zijn. Minelab bevestigt dat alleen via Handelmaatschappij Dawson N.V. echte producten gekocht kunnen worden.
De voortdurende ontwikkelingen van de mijnbouwsector in Suriname, maakt ons land een interessante partner voor Minelab om verder uit te breiden naar andere landen in de regio.

error: Kopiëren mag niet!