Uitgestelde zaak over verduistering en oplichting voortgezet

Op 21 mei 2013 verduisterde de verdachte 2 vingerringen van ene mevrouw C. Zij kende de verdachte wel. Op die dag ontmoette zij hem aan de Burenstraat. Vervolgens liep hij overal achter haar aan. Zelfs toen zij naar de kapsalon ging,kwam hij achter haar aan. Hij maakte ook nog opmerkingen over de ringen die zij aan haar vingers had. De ene was een damesring en de andere een herenring. Hij hield C. voor dat hij zijn tante wilde verrassen met precies zo een ring en vroeg haar om het te lenen, zodat hij het model kon laten zien aan een goudsmid. Hij ging weg met de ring en hij kwam kort daarna weer terug om haar naar de andere ring te vragen. Hij kwam heel betrouwbaar over, dus gaf C. hem die ring ook mee. Hij vond het naar zijn zeggen heel mooi en wilde daarom ook eentje voor zichzelf laten maken.
De verdachte gaf aan dat hij de ringen onder de markt bracht naar een jongen. Hij gaf C. vervolgens een vals nummer. Toen de officier van justitie hem gisteren vroeg waarom hij dat deed, zei hij dat het geen vals nummer was. De ringen zijn niet meer teruggegeven. De benadeelde stapte naar de politie en de verdachte werd aangehouden.
Op 31 juni 2012 benadeeldede verdachte iemand anders voor een bedrag van SRD 150. Op de vraag van de rechter waarom hij het geld had verduisterd, zei hij het nodig te hebben voor een werk.  ‘Als ik geen geld had, kon ik het werk niet krijgen.’
De rechter stelde de zaak uit tot 13 augustus voor requisitoir.

error: Kopiëren mag niet!