NJP legt issues over jeugdcriminaliteit en NZS op bord regering

President Desi Bouterse en zijn regering zullen in de laatste maanden van het huidige Nationaal Jeugdparlement (NJP) gebombardeerd worden met adviezen over onopgeloste kwesties de jeugd rakende. Zoals voorzitter DerrylBoetoe aangeeft, bezorgen het milieuvraagstuk, de jeugdcriminaliteit, de naschoolse opvang, het Nationaal Zorg Stelsel (NZS) en geweld onder jongeren het NJP min of meer koppijn. ‘Wij zullen op 29 juli praten over de naschoolse opvang, het NZS en de internationale jeugddag en eventueel de nodige adviezen uitbrengen’, zegtBoetoe.
De organisatie staat als één man achter de nieuwe ziekenkostenregeling van de overheid voor kinderen tot en met 16 jaar en bejaarden boven 60 jaar, omdat hierdoor de discriminatie binnen de gezondheidszorg wordt verminderd. Daarnaast wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het op peil houden van de gezondheid van de Surinamers in het bijzonder de jeugd. Toch moeten de haakjes en oogjes weggewerkt worden en dit zal het NJP onder meer bespreken. Het tweede onderwerp heeft te maken met de jeugdcriminaliteit. Boetoe vindt het zorgwekkend dat de politie binnen twee weken 14 jongeren heeft opgepakt vanwege criminaliteit. Ook deze kwestie alsook de naschoolse opvang zullen in de resterende zittingsperiode van het NJP de nodige aandacht krijgen. Tenslotte willen de jongeren ook hun gedachten laten gaan over het milieuvraagstuk en de vervuiling van Suriname.
Ondanks de bovengenoemde kwesties het NJP min of meer koppijn bezorgen, is de jongerenleider tevreden met de prestaties van de jongerenorganisatie onder zijn leiding en de issues welke zijn opgelost. ‘Wij hebben een stap gezet om ons te profileren met een tv-programma en betere communicatie met de jongeren tot stand te brengen en de jeugdcongressen zijn naar een ander niveau getild. De jeugdigen kunnen rechtstreeks met hun president en de ministers communiceren’, zegt de NJP-voorzitter. De introductie van het NZS en nieuwe boeken op de scholen schrijft hij mede toe aan adviezen van het NJP.
De verkiezingen voor het nieuwe jeugdparlement zijn vastgesteld op 10 december. Ondanks de opkomst bij de vorige verkiezingen ietwat teleurstellend is geweest, is Boetoe optimistisch over de opkomst. Door het draagvlak en de populariteit die het NJP anno 2013 geniet onder de jeugd, zullen jongeren gemotiveerd zijn om naar de stembus te gaan.
 
 

error: Kopiëren mag niet!