Drugsovertreder krijgt 6de vonnis bijgewerkt

Kishoor Daal kreeg gisteren zijn 6de vonnis tegen zich uitgesproken. Hij is wegens mishandeling en vervoer van 25.2 gram cocaïne veroordeeld. De politie pleegde een inval op 18 april 2013 in de woning van Daal. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de politie voor een mishandelingzaak op het adres was. Op een bepaald moment hoorde de politie het toilet in de woning drie keren doorspoelen. Plaatselijk onderzoek wees uit dat er bolletjes in het pot waren die niet waren doorgespoeld. In de beerput trof de politie 41 bolletjes en in het toilet 3. Het bruto gewicht van de coke was 25.2 gram. Op 7 mei 2012 heeft de verdachte een man bewerkt met een houwer. Als gevolg van de slagen liep het slachtoffer letsels op. De vervolgingsambtenaar Rashree Koendan achtte het aanwezig hebben van 25,2 gram coke en poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk  letsel, wettig en overtuigend bewezen. Voor deze feiten vorderde zij 8 maanden celstraf. Ook verzocht de vervolging om de in beslag genomen gelden en goederen niet terug te vorderen, omdat er een strafbaarstelling inzake money laudering in onderzoek is.
Advicaat Irvin Kanhai gaf aan dat de officier geen enkel document heeft overhandigd waaruit zou moeten blijken dat er werkelijk een onderzoek gaande is. De raadsman verzocht de rechter om voorbij te willen gaan aan het verzoek, omdat de magistraat geen zicht heeft. Met netrekking tot de overtreding van de wet verdovende middelen merkte de verdediging op dat de verdachte het spul niet in zijn bezit had. Hij had het doorgespoeld. Daarom verzocht hij rechter Albert Ramnewash om zijn cliënt vrij te  spreken voor dit feit.
De magistraat achtte vervoer van de coke wettig en overtuigend bewezen. Dit mede op grond van het feit dat Daal het spul op de hoek van de Keizerstraat en de Van Idsigastraat zou hebben gevonden. Hij nam het mee naar huis. Ook de mishandeling achtte de rechter bewezen. Dit mede op grond van de geneeskundige verklaringen. Volgens de rechter heeft hij geen zich over het financiële onderzoek. Hij gelastte daarom teruggave van alle in beslag genomen goederen en veroordeelde Daal tot 6 manden celstraf.
Saskia bandhan  

error: Kopiëren mag niet!