12 maanden voor overtreden Wet Verdovende Middelen

De officier van justitie, Rayshree Koendan, eiste gisteren 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook eiste zij een proeftijd van 3 jaren met inbeslagname van de marihuana en het geldbedrag. Echter legde rechter A. Ramnewash de verdachte een straf op van 12 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, een proeftijd van 3 jaar, een boete van SRD 2000, te vervangen door een straf van 2 maanden. De verdachte B., die op 9 mei 2013 werd aangehouden, heeft zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet op Verdovende Middelen. Dit voorval deed zich voor op de hoek van de Martin Luther Kingweg en de Latourweg.
Een tipgever gaf de informatie aan de politie door. Bij de verdachte werd een doos met marihuana met een gewicht van 96,5 gram en hasj met een gewicht van 22 gram aangetroffen. De dienstdoende ambtenaar die in burger gekleed was, zei dat hij B. iets zag doen. Hij haalde iets uit een bruine doos en gaf het aan een drugsverslaafde. Hij zag ook dat de verslaafde iets teruggaf aan B. De ambtenaar hield B. aan en fouilleerde hem. Hij vond een geldbedrag.
Volgens de rechter zou het niet eerlijk zijn om B. vrij te spreken, aangezien hij bezig is levens van anderen te vernietigen.

error: Kopiëren mag niet!