Occupenten Livorno en Rahimal 3 vragen Relyveld aandacht woningnood

Occupenten Livorno en Rahimal 3 vragen Relyveld aandacht woningnoodDe occupenten van Rahimal 3 en Livorno en omgeving togen gisteren naar het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) om een petitie aan te bieden. De groep occupenten is afgelopen vrijdag door de politie met de harde hand verwijderd van geoccupeerde percelen. De opstallen zijn met de grond gelijk gemaakt en opgeruimd. Occupent Joya Overveem meent dat ten onrechte het dak boven hun hoofd is ontnomen, omdat zij op vrij domeingrond hebben gebouwd.
Volgens Overveem hebben haar moeder en oma sinds 1995 een aanvraag lopen op het perceel waar zij woonachtig was. Dat kon zij aantonen met de Lad-nummers. Zij geeft aan dat de woningnood onder de groep heel nijpend is. Ze zijn gaan bouwen op de blote percelen, omdat zij de torenhoge huur niet kunnen betalen. Weer zijn het huishoudens die met meer dan 10 gezinnen in een huis wonen.
Minister Steven Relyveld nam de petitie in ontvangst en gaf aan de kwestie gelijk ter bespreking mee te nemen naar de presidentiële commissie en zijn directie. De bewindsman onderkent de woningnood en zegt er gelijk werk van te maken om dit probleem op te lossen.

error: Kopiëren mag niet!