Getuige in drugszaak: ‘Mevrouw de rechter, hou op!’

‘Mevrouw de rechter, hou op!’, zei de getuige P. tegen  kantonrechter Daniëlle Karamatali tijdens de behandeling van de drugszaak, waarin de twee gezusters Rosita en Shirley M. samen met de verstrekker tevens geldschieter Guno V. terecht staan. Het aanwezige publiek begon allerlei opmerkingen te maken in de rechtszaal. De getuige P. liet de rechter geloven dat hij op 24 mei 2013 samen met de verdachte Guno was. Hij had op die bewuste dag taxi gereden voor de verdachte op de route Alibina naar Paramaribo. De magistraat hield de getuige voor dat indien hij leugens onder ede verklaarde hij wegens meineed de bak in kon gaan. Frappant in deze zaak is dat de verdachte Guno nooit eerder in zijn verklaring een woord gerept had over deze getuige.
De magistraat vond het vreemd dat zo een belangrijke getuige er was en dat de verdachte niets over hem bij de politie had verklaard. De getuige P. slaagde er niet in om zijn verklaring aannemelijk te maken. Hierna werd de zoon van de verdachte Guno gehoord. Ook hij verklaarde dat hij op die bewuste dag met getuige P. zijn vader en zijn jongere broer was. De medeverdachte Shirley verklaarde dat zij een schuld had. Zij had Euro 1000 tegen een bepaalde rente geleend bij Guno. Met de rente erbij kwam het bedrag op Euro 1500. Shirley gaf op de zitting te kennen dat zij haar uitkeringen niet op tijd ontving. Zij kon Guno daarom niet terugbetalen. Op den duur werd zij bedreigd door hem.
Op een dag kwam zij Guno tegen in de bank. Ze had een tas bij zich met daarin Euro 200, haar paspoort en andere persoonlijke spullen. Volgens Shirley is Guno met haar geld en haar paspoort ervandoor gegaan. Zij kreeg allerlei bedreigingen te horen. Uiteindelijk werd zij benaderd om drugs voor hem uit te voeren. Shirely gaf aan dat zij niet alleen wilde reizen. Zij wilde graag dat haar zus Rosita mee moest. Zoals afgesproken werden de twee gezusters van Albina opgehaald en gebracht naar een appartement te Molenpad. Daar hebben zij de drugs in bolletjesvorm geslikt en gepropt. Shirley had 110 bolletjes geslikt, terwijl haar zus 440 gram had gepropt. Shirley liet de rechter geloven dat zij niet wist over de afspraken tussen haar zus en de verdachte Guno. De zaak werd uitgesteld.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!