Nederlandse bolletjesslikker krijgt 12 maanden straf

De 22-jarige Nederlander J. J. E. J. is gevonnist tot 12 maanden gevangenisstraf met aftrek. Hij was aangehouden op de J.A.P. Luchthaven, omdat hij zich verdacht gedroeg op vertrek naar Nederland. De dienstdoende ambtenaar P. zei dat hij de man bezorgd zag kijken naar hem. Hij liep hem tegemoet en legitimeerde zichzelf. Vervolgens las de agent de verdachte de cautie voor en knoopte een gesprek met hem aan. Het was heel duidelijk dat J.J. bolletjes had geslikt. Dat was opmerkelijk, omdat zijn tong wit was en zijn adem ‘sterk rook naar urine’. Hij werd aangehouden en de zaak werd verder onderzocht en nauwkeurig gevolgd. Er werden uiteindelijk 89 bolletjes op hem gevonden met een bruto gewicht van 860 gram. Naar eigen verklaring zou de verdachte € 20.000, toucheren als hij in Nederland arriveerde.
Advocaat Irvin Kanhai die J. J. juridisch bijstond, zij dat zijn cliënt deze ervaring als heel vervelend ervaart. Hij vroeg de rechter om zijn cliënt vrij te spreken.
De officier van justitie M. Danning  eiste 12 maanden gevangenisstraf waarvan 4 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Ook eiste hij een boete van SRD 1.500 subsidiair 6 weken hechtenis. De rechter vonniste tot 12 maanden straf met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

error: Kopiëren mag niet!