‘Wet geeft Parmessar alle ruimte voor suppletoire begroting’

“Het is alle ministeries toegestaan een suppletoire begroting in te dienen. Die mogelijkheid heeft het ministerie van Openbar Werken (OW) dus ook.” Dit zegt NDP/MC-assembleelid Amzad Abdoel. VHP/NF-parlementariër Asiskumar Gajadien zou van mening zijn dat minister Rabin Parmessar niet de ruimte had een suppletoire begroting voor zijn ministerie in te dienen. “Niets is minder waar”, zegt Abdoel. De nieuwe bewindsman van OW heeft conform de wet alle ruimte een suppletoire begroting in te dienen, als hij dat nodig acht. Volgens Gajadien zou Parmessar eerst verantwoording moeten afleggen in het parlement. Abdoel: “Het verantwoording afleggen over het beleid dat gevoerd is, vindt in het parlement plaats. Het is niet aan een DNA-lid gelegen om aan een minister te zeggen wat hij zou moeten doen.”
Abdoel zegt dat bij de behandeling van de begroting het vorige jaar, de ministeries na goedkeuring en uitvoering van het beleid bij ontstane middelen- of geldtekort altijd terug mochten komen naar de DNA om een suppletoire begroting in te dienen. ‘Uiteraard is het zo dat de ministers na indiening en behandeling van de suppletoire begroting, verantwoording moeten afleggen van de extra opgebrachte gelden. Daarnaast wordt ook nagegaan hoe effectief de beleidsmaatregelen zijn uitgevoerd.’ Abdoel wijst erop dat vanwege de toegekende loonsverhoging aan de ambtenarij van tien procent, de meeste ministeries een suppletoire begroting zullen indienen om de extra loonkosten te dekken.
Ten aanzien van het ministerie van Openbare Werken zegt het assembleelid dat juist in deze tijd van het jaar er veel infrastructurele werken uitgevoerd worden. Er liggen nu heel wat ontwateringswerken op stapel, die uitgevoerd moeten worden, nog voordat het volgende regenseizoen weer aanbreekt. Er kunnen nu geen beperkingen worden opgelegd aan de uitvoering van deze belangrijke werken. “Minister Parmessar heeft het recht om zijn suppletoire begroting in te dienen. Zolang dat gebeurt met inachtneming van alle comptabele regels is er niks aan de hand.” Als Gajadien denkt over bewijzen te beschikken dat zaken niet correct zijn verlopen op OW, moet hij zich wenden tot de procureur-generaal, zegt de parlementariër tenslotte.

error: Kopiëren mag niet!