Zaak broer snijdt penis af voortgezet

De 46-jarige geestelijk en lichamelijk beperkte P.S. wordt ervan verdacht het geslachtsdeel van zijn dubbel gehandicapte jongere broer met een scheermes te hebben afgesneden. De verdachte, lasser van beroep, woonde in Frans-Guyana. Dit incident heeft plaatsgevonden op 17 augustus 2012. Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft de zaak in behandeling. De oudere broer J. zei dat het niemand anders kon zijn geweest, omdat P.S. altijd vertelde dat hij in de tijd van de oorlog geslachtdelen afsneed. J. ging op die dag naar de winkel. Toen hij terugkwam, trof hij het slachtoffer badend in bloed aan. Tijdens het onderzoek werd het laken met bloed gevonden. De verdachte ontkent het feit. Hij zegt dat hij in diepe slaap was en niet wist wie het geslachtsdeel van zijn broertje heeft afgesneden.
De officier van justitie, Astrid Niamat, had in eerste instantie een straf geëist van 3 jaar en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij gaf aan dat de verdachte een zware mishandeling heeft gepleegd en dat er sprake zou zijn van poging tot moord. De officier zei dat de verdachte een gevaar is voor zichzelf. De moeder van het slachtoffer gaf aan dat P.S. onder behandeling is van een psychiater. De verdachte had kennelijk die dag zijn medicijnen niet ingenomen. De officier vraagt nu aan de kantonrechter om de verdachte vrij te spreken van de tenlastelegging. Zij vraagt ook aan de rechter om de verdachte te laten behandelen door een psychiater en eventueel door een psycholoog.
Advocaat Shefanie Amirkhan zei dat de verdachte dringend hulp nodig heeft. Bovendien heeft de verdachte geen vonnis op zijn naam staan. Toen de rechter de verdachte vroeg wat hij te zeggen had, zei hij naar huis te willen. De rechter doet op 3 oktober 2013 uitspraak. De verdachte blijft in gevangenschap.

error: Kopiëren mag niet!