Aanhangers VHP en NDP willen geen samenwerking

Idos 1
Idos 2
Idos 3De aanhangers van de politieke partijen VHP en NDP willen niet dat ze samen de verkiezingen van 2015 moeten ingaan. Althans de grote meerderheid staat niet daarachter. Dit blijkt uit een recente peiling gehouden door. Slechts 2% van de VHP-aanhangers gaat voor een samenwerking tussen de oranje en paarse partij. Daarentegen wil 71% van de NDP’ers ook geen combinatie van hun partij samen met VHP en NPS. Echter praten politieke analisten al een tijdje over een verbond tussen de NDP en VHP voor de verkiezingen over twee jaar.
De VHP’ers, 29%, zien volgens de Idos-peiling liever een combinatie voor de verkiezingen van 2015 met de NPS. Ook DOE is met 14% een goede partner, terwijl de Pertjajah Luhur volgt met 7%. Er is een grote groep VHP’ers die volgens de enquête liever alleen de verkiezingen wil ingaan (18%) of nog niet weten met welke partij een combinatie gevormd moet worden (27%). Een samenwerking met de BEP (2%) en Abop (1%) ziet men niet zitten.
De NDP’er ziet zijn partij geen combinatie vormen met de VHP en NPS (71%). Maar een samenwerking met de DOE (2%), PL (1%) en Abop (4%) stellen ze ook niet op prijs. 19% van de NDP’ers zeggen te zullen stemmen op een partij die alleen de verkiezingen ingaat. 1% heeft nog geen idee welke combinatie ideaal zal zijn voor de NDP.
19% van de NPS-aanhangers kiest ervoor dat de groene partij de verkiezingen alleen ingaat. 69% wil een combinatie van de NPS met de VHP. 6% kiest voor een combinatie met de NDP. Een samenwerking met de SPA ziet slechts 2% van de NPS als ideaal. Met de DOE is dat 6%.

error: Kopiëren mag niet!