Zeerover gaat voor 8 jaar de bak in

Jules Ramtahal, alias Commandant, gaat voor 8 jaar de bak in wegens zeeroof. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan 2 diefstallen onder verzwarende omstandigheden. De feiten heeft hij op zee gepleegd. Twee van de getuigen hebben de verdachte positief herkend. Een van de getuigen heeft zelfs 15 jaren met hem gewerkt. De vervolging gebruikte de verklaring van de getuigen als bewijs. Zeeroof is niet gemakkelijk. In bepaalde gevallen worden de bemanningsleden door de criminelen overboord gegooid in de zee. Vele van hen bereiken de oever niet en na enkele dagen spoelen hun lijken aan.
Uit de verklaringen blijkt dat er 3 schoten zijn gelost tijdens de roofoverval. Niemand werd getroffen door de afgevuurde schoten. De vervolging merkte op dat de brutaliteit van de verdachte niet goed te praten is.
Advocaat Irvin Kanhai had een verweer opgeworpen. Dat verweer van de verdediging werd door rechter Dinesh Sewratan verworpen. Mede op grond van alle bewijzen en materialen achtte de rechter een straf van 8 jaar passend en geboden. Ramtahal werd conform de eis veroordeeld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!