Para treft voorbereidingen veilige vakantieperiode

De districtscommissaris van Para heeft in verband met de komende vakantiedrukte vergaderd met de politie, brandweer en de recreatieoorden in het district. Het is gebleken dat bepaalde oorden geen life guards hadden, omdat de kosten daarvoor te hoog waren. Het commissariaat kwam met het voorstel om de werkgevers van de oorden een training te laten volgen zodat ze zelf als life guards konden functioneren. Een nieuwe ontwikkeling zal zijn dat er een meldnummer komt. Dit nummer is voor de mensen die na hun vertier bezopen achter het stuur zitten. In dit geval kan er gebeld worden naar de politie en worden bezopen verkeersdeelnemers direct opgepakt op de hoofdweg. Stuart Lemmert, coördinator Ordening Recreatieoorden van het districtscommissariaat Para, zegt dat ze aan de file niet veel kan doen, maar de politie zal wel zichtbaar zijn in de vakantieperiode.
Volgens Lemmert zijn ze al geruime tijd bezig met de recreatieoorden, zodat ze zich aan bepaalde standaarden houden. De basisstandaarden waaraan de recreatieoorden moeten voldoen zijn veiligheid, hygiëne, milieuaspecten en orde. Lemmert zegt om beter controle te voeren op de oorden, ze geregistreerd moeten zijn. Er zijn momenteel tussen de 25 en de 30 geregistreerde oorden bij het commissariaat.
Gele zakkenproject
De dc van Para, Jerry Miranda, zegt dat het ‘gele vuilniszakkenproject’ nog steeds goed verloopt. Het project houdt in dat de bewoners van Para hun vuil in gele zakken moeten doen, anders wordt die niet opgehaald. Lemmert zegt dat Suriname één van de weinige landen is waar men niet betaalt voor het ophalen van vuil. De bewoners van Para betalen niet voor het ophalen van hun vuil, maar ze leveren een bijdrage door de gele zakken te kopen zegt Miranda. ‘De mensen hebben geen reden om te klagen want ze betalen juist minder. In Para haalt het ministerie van Openbare Werken het vuil niet op, dus moeten we het zelf doen.’

error: Kopiëren mag niet!