OM eist 10 jaar tegen driftkop


De openbare aanklager, Duncan Nanhoe, eiste 10 jaar cel tegen Jurgen A. Hij wordt ervan verdacht op 20 augustus 2012 het slachtoffer W.W. met een mes te hebben bedreigd. Het slachtoffer reed taxiritten voor de verdachte. Zij was op die bewuste dag in een dancing met haar vriend. De verdachte stond naast haar en betastte haar. Dit rapporteerde het slachtoffer aan haar vriend. Deze laatste raakte in een woordenwisseling met de verdachte, gevolg door een handgemeen. Bij die gelegenheid haalde de verdachte een mes tevoorschijn een zwaaide in de richting van de vriend van W.W. Dit feit staat vast. De vervolging achtte het bewijs wettig en overtuigend bewezen.

Op 13 oktober 2012 heeft de verdachte opzettelijk en met voorbedachte rade het slachtoffer Ricky Waterberg van het leven beroofd. Ook dit keer was de verdachte handtastelijk geweest. Waterberg en de verdachte raakten verwikkeld in een worsteling. Daarbij hebben getuigen waargenomen dat het  slachtoffer tijdens de worsteling door de verdachte is gestoken met een voorwerp. De verdachte ontkent dit feit. Hij verklaarde ene Bori te hebben gestoken met een schaar, welke hij na de daad op een leegstandperceel had gegooid. Uit het onderzoek blijkt dat niet alleen Waterberg gestoken is, maar ook anderen zijn slachtoffers geworden. Volgens verklaring van de verdachte was hij in een vechtpartij verwikkeld.

De verdachte was zich niet ervan bewust dat door zijn handelen een man om het leven is gekomen. Hij was na de daad ondergedoken. Het Openbaar Ministerie achtte zwaar lichamelijk letsel de dood tot gevolg hebbende wettig en overtuigend bewezen. Voor de 2 feiten eiste zij een celstraf van 10 jaar met aftrek. Advocaat Natacia San A Jong verzocht rechter Dinesh Sewratan om op een ander moment te pleitten, aangezien volgens haar de eis aan de hoge kant lag. Op 7 augustus komt de raadsvrouw aan het woord. De gevangenhouding van Jurgen blijft gehandhaafd.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!