Manoushka Kandhai is de vrouw die staat achter ‘Say it with cupcakes’. Ze is een jonge ondernemer van 29 jaar met passie. Ze had er eigenlijk nooit over gedacht om commercieel te gaan bakken. Van huis uit is ze socioloog. Ze werkte eerst 3 jaar bij de Braziliaanse ambassade en gaf die baan op om een restaurant te openen. Wegens omstandigheden werd dat beëindigd. Ze bakte hierna wat cupcakes en plaatste die op Facebook. Er kwamen positieve reacties binnen en bestellingen. Bakken zit in haar familie en zij zelf heeft pas vorige week een cursus afgerond. Kandhai was sinds februari 2012 bezig, maar is in augustus 2012 officieel begonnen. Het is nu haar baan geworden. Ook verzorgt zij workshops in taart decoreren. In de toekomst wil ze graag naar Amerika om een cursus te volgen in suikerbloemen.
Unica Tulp (26) zegt nooit te hebben gedacht haar eigen zaak te hebben. Ze is sinds 22 juni dit jaar de eigenaar van Orphelia’s Beauty Parlor. Ze studeerde eerst rechten op het Adek en wilde bedrijfsjurist worden. Vanaf het tweede jaar begon de gedachte om iets met sieraden en make-up te doen. Ze kreeg de motivatie van een nicht om nagels te doen en daarbij vooral uniek en creatief te zijn, aangezien er heel wat mensen in die branche zijn. Haar klantenbestand heeft ze opgebouwd door de klanten van haar vriend, die eigenaar is van Full Bigi Sma Facebook en Blackberry messenger. Door te sparen, goed te plannen en een goed karakter is het zover gekomen dat zij vandaag de dag haar eigen zaak heeft. In de toekomst wil ze graag een marketing- en managementtraining volgen.
De ‘Women Bussines’ begeleidt en ondersteunt zowel vrouwen als mannen bij het willen starten van een onderneming. De aandacht is echter meer op vrouwen gericht. Penningmeester Marion Stekkel-Vroom geeft aan dat vrouwen met hun idee bij hen langs kunnen lopen. Er wordt dan gekeken naar de mogelijkheden die er zijn. Men gaat dan in overleg met elkaar na of de dromen werkelijkheid kunnen worden en of de mensen die zich aanmelden wel over de nodige skills beschikken. Is dat in het begin niet het geval, dan worden de nodige skills door middel van trainingen bijgebracht. Ook kunnen de micro-ondernemers een lening aangaan bij Woman Bussines Suriname. De meeste vrouwelijke ondernemers zijn huisvlijters.