‘We hebben de vicepresident begin van het jaar nog gevraagd de stichting van ons over te nemen, omdat wij het niet kunnen redden zonder overheidssubsidie’, zegt Neville Veira, secretaris van de Stichting voor het Kind. De stichting vangt lichamelijk en geestelijk misbruikte kinderen op. Veira reageert met deze opmerking op beschuldigingen als zouden sociale instellingen zich verrijken met subsidiegelden van de overheid. Er zou volgens de bronnen die deze geruchten verspreiden een onderzoek moeten worden ingesteld naar de financiële huishouding van de tehuizen. Volgens de geruchtenmachine die ook Stichting voor het Kind op de korrel neemt, wordt aan het personeel veertien maanden salaris betaald en is een lid van het managementteam in dienst van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).
Veira zegt dat het bestuur tijdens de vorige regering het verzoek had gedaan het personeel te laten overnemen door de overheid, in deze het ministerie van Sozavo. Bij andere sociale instellingen is dat ook het geval. De voormalige vicepresident, Ramdien Sardjoe, en de ex-Sozavo-minister, Hendrik Setrowidjojo, hebben dit voorstel van de stichting echter niet overgenomen. Slechts drie personen werden in dienst genomen bij Sozavo. Het betrof de voorzitter van het managementteam, de onderwijzer en de maatschappelijke werker van het tehuis. Volgens de geruchten zouden sociale instellingen frommelen met hun boekhouding. De instellingen krijgen subsidiegelden op basis van het aantal kinderen dat zij opvangen. Volgens de geruchten komen sommige stichtingen in de verleiding meer kinderen op te geven dan zij kunnen behuizen, waardoor zij onterecht meer subsidiegelden ontvangen dan waar zij recht op hebben. Veira wijst erop dat de Stichting voor het Kind haar gelden krijgt op basis van de begroting die zij indient.
Het accountantskantoor Parmessar en Tjon A Ten doet voor het tehuis de verantwoording en keurt de begroting goed. De certified accountant Reen Braspenning is de accountantsmanager van de stichting. Veira zegt dat het bestuur aan het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) altijd de toestemming heeft gegeven om met de accountant te praten over de financiële zaken van het tehuis. Juspol heeft vanwege tekort aan mankracht het Clad gevraagd dit te doen, wat ook gebeurd is. Het tehuis heeft een jaarbegroting van tussen de SRD 700.000 en SRD 800.00 en krijgt de helft van dit bedrag aan overheidssubsidie. Het andere deel moet de stichting zelf opbrengen. De begroting wordt sluitend gehouden door donaties vanuit de samenleving. De overheidssubsidie dekt slechts de salarissen en de medische verzekering van de kinderen, terwijl de particuliere donaties worden gebruikt om de overige kosten, waaronder die van voeding, te dekken. Veira zegt dat zijn acties van de afgelopen periode om de gelden los te krijgen kennelijk in het verkeerde keelgat zijn geschoten bij sommigen die nu deze geruchten verspreiden.