Roman Diko, trekker van de actiegroep binnen de Brandweerbond, zegt dat het huidige bestuur met de laatstgehouden algemene ledenvergadering heeft gemanipuleerd. Diko: ‘Er waren maar 88 leden in de zaal en niet 188 zoals Seedorf beweerde.’ De actiegroep, bestaande uit Roman Diko, Ulrich Coats en Jerrel Pinas, zal het aansturen op een nieuwe algemene ledenvergadering (alv). Voor het aanvragen van een alv zijn er 50 ondersteuners nodig. Diko verzekert dat de actiegroep dat aantal al achter zich heeft. Voor de actiegroep staat een ding vast, het bestuur Seedorf is statutair demissionair en moet zo gauw mogelijk plaatsmaken voor een nieuw gekozen bestuur.
De actiegroep gaf het bestuur Seedorf eind mei drie weken de tijd om bestuursverkiezingen uit te schrijven. Diko zegt dat het bestuur Seedorf al lang demissionair en op drie leden na al 22 jaar de huidige samenstelling heeft. De actiegroep vindt dat het tijd wordt voor het aantreden van een nieuw bestuur. Seedorf zei eerder dat 159 van de 188 leden op de laatstgehouden vergadering hun steun hebben gegeven aan het huidige bestuur. Diko ontkent ten stelligste dat hij door vicepresident Robert Ameerali is aangezet om herrie te schoppen tegen het bestuur Seedorf. Dat zou Seedorf hebben beweerd, maar dat is beslist niet zo, zegt Diko.
Er is al geruime tijd een wrijving tussen de vicepresident en het bestuur Seedorf vanwege de Fiso-beloningsreeks van de brandweer. De vicepresident weigert invulling te geven aan deze salarisreeks, wat leidde tot een staking bij de brandweer en een langlopende rechtszaak. Diko probeert te verduidelijken dat hij ooit eens in gesprek was met de vp over bevoegdheden van het OKB. De trekker van de actiegroep is zelf ondervoorzitter van de Democratie Unie Suriname (DUS), die in 2010 meedeed aan de verkiezingen, maar nul zetels haalde. ‘Ik heb het recht mij met de politiek te bemoeien, de grondwet verbiedt mij dat niet’, zegt Diko.