Recidivist wordt voor anderhalf jaar weggestopt

De recidivist Vincent Moore is veroordeeld tot anderhalf jaar wegens gekwalificeerde diefstallen. Aan deze verdachte zijn twee dagvaardingen uitgereikt. De eerste betrof een diefstal middels braak. Een getuige had de verdachte Moore op 28 augustus gezien, juist op het moment toen hij met een gascilinder over een schutting wou springen. De verdachte had de buitenvliering van het plafond vernietigd en was daardoor naar binnen geslopen.
De tweede dagvaarding werd Moore op 28 januari uitgereikt. Deze keer had hij apparatuur uit een woning weggenomen. De vervolgingsambtenaar, Reshna Jhinkoe, achtte beide feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij merkte op dat de laatste tijd het aantal inbraken ernstig is toegenomen. Moore is een drugsgebruiker en heeft zich ettelijke malen schuldig gemaakt aan diefstal. Het Openbaar Ministerie eiste daarom een straf van anderhalf jaar met aftrek.
Moore gaf in zijn laatste woord te kennen dat de eis van de officier hoog is.
Kantonrechter Albert Ramnewash achtte net als de vervolging het bewijs in beide gevallen wettig en overtuigend geleverd. De verdachte staat in de buurt bekend om zijn negatieve praktijken. De magistraat zag geen reden om af te wijken van de eis. Hij merkte op dat de eis in overeenstemming is met de ernst van het feit. Reden genoeg voor hem om de recidivist voor een periode van anderhalf jaar uit de gemeenschap te halen.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!