Recidivist veroordeeld tot 12 maanden

Edmund Marengo heeft zich vaker schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte de overtreding wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Marengo tot 12 maanden met aftrek, een geldboete van SRD 3000, te vervangen door 2 maanden hechtenis, en verbeurdverklaring van het geld en het verboden spul. Marengo was al in het jaar 2011 veroordeeld voor een soortgelijk delict. Op 14 maart pleegde de politie een inval in de woning van de verdachte. Uit de woning en wel in de ijskast werden hennep en hasj aangetroffen. Naast het verboden spul werden er ook voorbereidingsattributen aangetroffen. De verdachte verklaarde op de zitting dat hij het spul van een neef had gekregen om te verwerken. In deze gaat het om een gewicht van 542.9 gram. De verdachte verklaarde dat hij niet wist dat er ook drugs in de ijskast bewaard was. Hij liet de rechter geloven dat de woning niet aan hem toebehoort, maar aan zijn bejaarde moeder van 85 jaar. De politie zou haar ter verantwoording overbrengen naar het bureau. Hij had hierop ingespeeld en toen werd hij als verdachte aangemerkt.
De officier van justitie, Reshna Jhinkoe, kwam tot het wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verkoop. Als bewijs hanteerde het OM de attributen hiervoor, zoals de fijnweger en de twee flessen ammoniak. Voor de woning van de verdachte was er een verkoopstand opgezet. Ook daar waren er verboden spullen in beslag genomen. De verdachte blijft erbij dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan verkoop.
Advocaat Kries Bhoendie pleitte voor vrijspraak en secundair voor een strafvermindering. Volgens de verdediging behoort het huis aan de moeder van de verdachte toe. Hij was dus niet op de hoogte wat er allemaal in de ijskast bewaard was. Hij pleitte ervoor dat de verklaring, welke de verdachte op de zitting had afgelegd, zwaarwichtig was. Hij gaf aan dat er soft drugs op de verdachte was aangetroffen. Met betrekking tot het geld, welke door de politie in beslag is genomen, gaf de raadsman aan dat de verdachte het geld had verdiend. Marengo is taxichauffeur en hij ontving ook valuta voor de ritten. De raadsman verzocht de kantonrechter om een gecombineerde straf te willen opleggen, omdat de verdachte de enige persoon is die op de moeder let en haar verzorgt.
De verdachte bleef erbij dat hij onschuldig is. De magistraat hield de verdachte voor dat hij eerder veroordeeld is tot 2 ½ jaar. Hij schijnt het maar niet af te leren. De recidivist werd veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!