Buurtbewoners maken begraafplaats Schotelweg schoon

Buurtbewoners maken begraafplaats Schotelweg schoonBewoners van de Schotelweg en omgeving hebben zich gebundeld en de openbare begraafplaats aan de Schotelweg te Lelydorp met inzet van eigen financiële middelen schoongemaakt. Middels deze actie hebben de bewoners gevolg gegeven aan de oproep van de dc medio mei. De burgervader had toen de burgers opgeroepen om zelf ook te participeren en zo mee te werken aan de ontwikkeling van hun eigen buurt. Dagblad Suriname had in haar editie van woensdag 15 mei gewag gemaakt van de overwoekerde begraafplaats. De bewoners stoorden zich eraan dat het districtsbestuur de onderhoudswerkzaamheden niet uitvoerde.
Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan van Wanica zei toen in reactie hierop dat zijn commissariaat een tekort heeft aan veldarbeiders om al het werk te doen en ook het geld daarvoor was er niet. ‘Men betaalt nog steeds SRD 5 voor een graf. In een gedecentraliseerd district is dat bijlange na niet voldoende om zo een begraafplaats te onderhouden; in elk geval kan je met dit bedrag in handen het werk niet uitbesteden.’ De dc riep de buurtbewoners dan ook op om in termen van burgerparticipatie ook een handje mee te helpen om de graven te onderhouden. Want rationeel bekeken zijn er op zo een begraafplaats veelal onze eigen dierbaren ter ruste gelegd.
Tijdens een informeel samenzijn besloten de buurtbewoners gehoor te geven aan de oproep van de dc. Zij hebben hiermee een duidelijk signaal naar de dc toe willen geven,en dat is dat men bereid is onder de noemer van burgerparticipatie zelf de koe bij de hoorns te vatten. ‘Echter moet dit initiatief geen vrijbrief zijn voor dc Jiawan om steeds op onze sentimenten in te spelen om dan wederom een beroep te doen op burgerparticipatie’, zeggen ze.Immers, bij goed openbaar bestuur behoort het uiteindelijk tot de taak en verantwoordelijkheid van het districtsbestuur om de openbare begraafplaats Schotelweg te onderhouden.

error: Kopiëren mag niet!