Situatie bond brandweer genormaliseerd

De situatie binnen de brandweerbond is volgens bondsvoorzitter John Seedorf genormaliseerd. Hij geeft aan dat de bestuursleden tijdens de algemene ledenvergadering van dinsdag daadkracht hebben getoond. Zij zullen de opdrachten die zij hebben meegekregen, uitvoeren. Ook de overuurkwestie, waarmee zij nu een jaar achter zijn en de fiso-inpassingen zullen zo spoedig mogelijk afgerond moeten worden. Echter ligt deze kwestie al een jaar bij de rechter.
Binnen de brandweerbond dreigt splitsing te ontstaan. Een groep ontevreden brandweerlieden wilde bestuursverkiezingen om bondsvoorzitter John Seedorf af te zetten. De actiegroep meent dat de zaken van de personeelsleden niet op de juiste wijze worden behandeld door de huidige bond. Zaken zoals de fiso-inpassingen en de overuurkwestie spelen al heel lang, zonder dat er een oplossing komt.
Volgens Seedorf wordt de actiegroep door politieke exponenten geïnstrueerd en heeft hij sterk het vermoeden dat door de Moederbond er een heleboel onrust wordt gestookt binnen de brandweerbond. De bondsvoorzitter haalt aan dat soortgelijke pogingen ook zijn ondernomen bij de bond van de Stuwadoors, Huize Ashiana en Bureau Dak- en Thuislozen.
Seedorf zegt dat de bond nu bezig is met het aanschrijven van de vicepresident. Hij hoopt dat de vicepresident snel zal reageren.

error: Kopiëren mag niet!