Drie bromfietsers zwaar gewond na aanrijdingen

De afgelopen dagen zijn drie bromfietsers zwaar gewond geraakt bij afzonderlijke aanrijdingen. Allen liggen met gecompliceerde letsels in het ziekenhuis. Gpk hoofdinspecteur Stanley Benschop vertelt meer hierover. In het eerste geval betrof het een aanrijding tussen twee bromfietsers. De ene reed over de A.K. Doergashawstraat, terwijl de andere uit een inrit kwam. Deze kruiste voor de bromfietser, die voorrang had op de Doergashawstraat. Het gevolg was een botsing, waarbij de bromfietser die voorrang had een beenbreuk opliep. Hij is ter verpleging opgenomen in het Streekziekenhuis Nickerie. De bromfietser die uit de inrit kwam, is met de schrik vrijgekomen.
Bij het tweede geval is een 17-jarige scholier beland in de Intensive Care (IC) in Paramaribo, nadat ze met haar brommer betrokken was bij een aanrijding op de kruising van de Gouverneurstraat en Landingstraat. De bromfietser maakte op een bepaald moment een zwenking naar rechts, zonder voorrang te verlenen aan de auto die vanuit de tegenovergestelde richting kwam. Een botsing was niet te voorkomen. De scholier heeft een ernstig letsel opgelopen aan het hoofd. Vanwege de hersentrauma moest ze naar de IC in Paramaribo. Volgens gpk Benschop is haar situatie nu stabiel.
Bij een derde geval dat middernacht plaatsvond aan de A.K. Doergashawstraat, hield een bestuurder zich niet voldoende links van de weg, waardoor hij een bromfietser, die vanuit de tegenovergestelde richting kwam, raakte met de rechterzijde van de auto. Door deze botsing liep de bestuurder van de tweewieler aan beide benen twee fracturen op. Ook kreeg hij een zware slag op zijn borst en hoofd. ‘Er moest operatief ingegrepen worden om de lichaamsdelen weer op de juiste plaats te krijgen’, zegt Benschop. De bestuurder van de auto, ene J., bleek na een blaastest onder invloed van alcohol te verkeren en heeft ook geen rijbewijs. Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld. Het alcoholpromillage in zijn bloed was 540, ver boven het toegestane maximum.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!