Deva Boys na 6de keer voorbij groepsfase Lidbondentoernooi

De ploeg van Deva Boys heeft na 6 seizoenen achter elkaar Lidbondenvoetbal eindelijk de finaleronde gehaald. De club uit Meerzorg ging altijd met een sterke selectie het Lidbondentoernooi binnen, maar strandde steeds in de groepsfase door toedoen van clubs uit Moengo en Albina. In het verleden zorgden clubs als Barcelona, Marijkedorp, Real Bergi, Peto en Papatam steeds voor de uitschakeling van deze ploeg. Toch gaf de club het niet op en probeert het dit jaar voor de 6de keer. In de kruisfinales stonden ze tegenover OSV, de kampioen van Moengo. In de eerste wedstrijd in het Moengostadion werd het 1-1. In de return in het Franklin Essedstadion won Deva Boys echter met 5-0. Miquel Hill, Jerry Boldeweijn (2x) Djordjo Wijngaarde en Milano Mughape zorgden voor de goals.
Met het behaalde winst is de cohesie binnen de vereninging zowel bij de spelers, supporters en het bestuur heel erg groot geworden. Trainer Soekerie Sawijro en de assistenten Navin Sardjoe en Anil mikken nu op promotie naar de Topsectie. Alsgevolg van kaarten schorsing zullen in de eerste finalewedsrijd de spelers Jurgen Eduart en Alfredo Fonkel niet kunnen meespelen.
Samen met Deva Boys heeft Tamansarie ervoor gezorgd dat de heerschappij van de clubs uit Marowijne in het Lidbondentoernooi dit jaar is geeindigd. Uit deze regio Oost gaan beide clubs van de Meerzorg Sportbond naar de finaleronde. Tamansarie won op Albina met 2-0 van Compleet. In de return in het Essedstadion hadden ze het moeilijk tegen de Albinezen. Alhoewel Jonathan Iroredjo ze op 1-0 had gebracht, maakte voor rust Compleet gelijk middels de speler Clyne Amalensi. In de tweede helft nam de Albinezen een 2-1 voorsprong via Pedro Apai. Indien Compleet zou winnen, zouden er penalty’s getrapt moeten worden. Echter voor de zoveelste had topschutter Iroredjo een goede dag en redde Tamansarie. Met een machtig schot tekende hij twee minuten voor einde de gelijkmaker op (2-2). Dit betekende dat Tamansarie naar de finaleronde gaat.

error: Kopiëren mag niet!