Elf personen aangehouden voor illegaal vissen in Surinaamse wateren

De maritieme politie van Nickerie heeft in samenwerking met de collega’s van Coronie bij surveillance op zee twee boten met elk vijf vissers aan boord aangehouden. Deze waren bezig illegaal te vissen voor de kust in de Surinaamse wateren. Het bleek dat de vergunning voor visvangst van deze boten vervallen waren. De vergunning stond op naam van een Surinaamse ondernemer, die ook ingerekend is. De boten en vis zijn in beslag genomen en verbeurd verklaard.
Volgens gpk Stanley Benschop van Nickerie kan deze zaak buiten proces afgehandeld worden. De tien vissers, allen Guyanezen, kunnen na het betalen van US$ 9.000 naar huis. De ondernemer moet SRD 25.000 neertellen om op vrije voeten te komen. Hij is ervoor verantwoordelijk dat de Guyanezen illegaal in ons land visten met zijn boten.
Benschop geeft aan dat er nu regelmatig surveillance op zee wordt gedaan tussen Nickerie, Coronie en Boskamp. ‘De politieboot vertrekt vanuit Nickerie, haalt enkele agenten op te Burnside en vaart naar Boskamp. Hier overnachten ze en keren de volgende dag terug.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!