‘Minister ik wil geen huilbui, maar een oplossing’

‘Ik wil geen huilbui van een minister. Ik wil concreet van hem horen wat zijn oplossing is voor het Sasur-probleem’, zei SPA/NF-assembleelid Guno Castelen in het parlement, kort nadat Juspol-bewindsman Edward Belfort emotioneel opmerkte dat zijn ministerie intensief bezig is te werken aan een oplossing. Het Sasur-vraagstuk werd gisteren weer besproken tijdens het agendapunt ‘ingekomen stukken’. MC /NPD-assembleelid Rabin Parmessar noemde Sasur een ongeneeslijk kankergezwel in de samenleving. Hij verwacht dat de regering binnen 24 uur acties onderneemt om het getij te keren. ‘We kunnen niet een orgaan hebben dat iedereen, zelfs kerken in de samenleving, lastig valt.’ Zijn fractiegenoot Melvin Bouva zei onomwonden dat er kordaat en hard opgetreden moet worden tegen Sasur. ‘Sasur geeft zure tanden.’ Bouva waarschuwde dat het simpelweg wijzigen en intrekken van de beschikking van Sasur geen afdoende corrigerende maatregel is. Volgens de volksvertegenwoordiger moet er rekening gehouden worden met  het feit dat Sasur in allerlei internationale verbanden zit en juridische relaties heeft met auteursrechtenbureaus in de wereld.
VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien merkte ten aanzien van dit vraagstuk op dat de regering al 3 jaren slaapt en niet in staat blijkt een oplossing te bewerkstelligen. Belfort voelde zich geroepen om hiertegen in te gaan: ‘Voorzitter wij slapen niet en grappen ook niet met dit probleem’. De minister maakte duidelijk niet uit de weg te gaan voor dit probleem, dat gecreëerd is door zijn voorganger, die ondanks vele negatieve adviezen de Sasur-beschikking heeft getekend. Castelen vond de vingerwijzing van Belfort naar zijn fractiegenoot onterecht. De ex-minister en huidig VHP/NF-parlementariër Chandrikapersad  Santokhi beet terug door op te merken dat de Juspol-bewindsman  Belfort voldoende tools, instituten en organen ter beschikking heeft om op te treden tegen Sasur en een oplossing te brengen in deze kwestie.
MC/NDP-parlementariër Theo Vishnudath was het hiermee kennelijk niet eens; evenals Belfort is hij ook van mening dat het probleem gecreëerd is door de vorige regering. Zowel Vishnudath als AC/ Abop-assembleelid Marinus Bee  vroeg zich af waarom  die minister allerlei  negatieve adviezen van deze instituten en organen, waarover hij nu praat,  in de wind heeft geslagen door de  instelling van  Sasur toch rechtskracht te  verlenen.
 

error: Kopiëren mag niet!